KAKO JE MARINKO SAZNAO DA BOLUJE OD RAKA! Imao je jedan simtom i usledila je GORKA ISTINA! METASTAZE SU BUKNULE
Foto: Dragan Kadić

pretužno!

KAKO JE MARINKO SAZNAO DA BOLUJE OD RAKA! Imao je jedan simtom i usledila je GORKA ISTINA! METASTAZE SU BUKNULE

Sve je pokušao ali nije uspeo.

Objavljeno:

Celu estradu šokirala je vest da je Marinko Rokvić iznenada preminuo u 68. godini života, jer niko nije ni znao da je bio teško bolestan.

Marinko je inače bio jak i spreman da se nosi sa svim nedaćama u životu, pa su i supruga i sinovi poštovali njegovu odluku i nikome nisu pričali o bolesti. U novembru prošle godine Marinko je hitno operisan zbog ciste u stomaku, međutim, tada su doktori otkrili da pevač boluje i od raka pankreasa i prognoze su u startu bile loše.

Osim toga, Rokvić se prethodnih meseci borio sa teškom bakterijom koju je zadobio tokom lečenja karcinoma, što je dodatno pogoršalo njegovo zdravstveno stanje, a onda su se pojavile i metastaze. Marinko nije želeo da ide u bolnicu na lečenje, već je sve vreme ležao u svom porodičnom domu, a o njemu je brinula supruga Slavica koja je inače medicinski radnik. U subotu ujutru Marinko je preminuo na rukama svoje žene u njihovoj kući na Košutnjaku. Njegovi sinovi bili su van sebe od stresa i tuge, ali je Nikola ipak smogao snage da se obrati javnosti.

Marinko Rokvić
foto: Marina Lopičić

- Šta da vam kažem... Teško nam je, nemam reči. Nadam se da razumete našu tugu, bol, a i radost što smo imali takvog oca koji nam je pokazao mnoge stvari, posebno u poslednjih godinu dana dok se borio sa kancerom. Pokazao je čojstvo i junaštvo, spasao je nas od sebe i bio je veliki junak - rekao je stariji Marinkov sin.

Nikola je učinio sve što je mogao da spase oca, a veliku utehu pronašli su obojica u veri i obilasku čudotvornih manastira.

Marinko Rokvić
foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ, ANA PAUNKOVIĆ

- Nikola je poslednjih godina postao veliki vernik, što je prihvatio od svog oca. Oni imaju svog duhovnika i često su obilazili manastire širom Srbije. Svaki post su poštovali i obeležavali su sve verske praznike po protokolu. Kada je Marinko saznao da ima tumor pre godinu i po dana, Nikola mu je predložio da odu u manastir Svetog Nektarija na Egini u Grčkoj. Vernici znaju da je čudotvorni Nektarije mnogima pomogao da pobede teške bolesti jer se smatra velikim isceliteljem. Marinko je početkom prošle godine bio u tom manastiru i znam da se po povratku mnogo bolje osećao. Imao je želju da i ove godine ode u manastir Svetog Nektarija, ali zbog bakterije koja je dodatno otežala njegovo stanje, nije smeo na put - otkriva izvor blizak porodici Rokvić.

Inače, prijatelji kažu da je Marinko predosetio da mu se bliži kraj, pa je nedavno snimio pesmu simboličnog naziva „Te noći kada umrem, kada se stare ljubavi vrate, te noći neka me njenom pesmom isprate”.

Pesma još nije objavljena, ali će je porodica pustiti u javnost kada dode pravi trenutak za to.

Bonus video:

26:10

MENSUR I JA SMO SE LEČILI OD ZAVISNOSTI! Mina za Espreso PRVI PUT iznela ISTINU o ocu i kako se okoristila o Šaka!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.