U DŽEZ MANIRU: Željko obradio hit Tome Zdravkovića koji će vas oduševiti! (VIDEO)
Foto: printscreen/youtube/Toma Zdravković/Fonet

baš dobro zvuči

U DŽEZ MANIRU: Željko obradio hit Tome Zdravkovića koji će vas oduševiti! (VIDEO)

Željko Joksimović je tom pesmom najavio svoj novi projekat
Objavljeno:

Ako ste se ikada pitali kako zvuči neka pesma Tome Zdravkovića u džez stilu, Željko Joksimović je odlučio da nam to i dočara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pevač, zajedno sa big bendom, je u okviru projekta "Dva sveta" obradio neke od najpoznatijih pop, rok i folk pesama, ali i nekoliko svojih koje će predstaviti publici u decembru serijom koncerata po regionu.

Na spisku obrađenih pesama su i "Ja sam težak kao konj" od Električnog orgazma, "Jesen u mom sokaku" i "Vlajna" od Predraga Živkovića Tozovaca, "Suada" Plavog orkestra, "Dva sveta" Tome Zdravkovića, "Neko te ima noćas" benda Van Gog... Joksimović je iz svog repertoara izdvojio numere "Zaboravljaš", "Nije ljubav stvar", "Ono naše što nekad bejaše", "Michelle" i druge.

foto: Damir dervišagić

Džez, drugačije, novogodišnje i sveže – to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat. Naziv "Dva sveta" asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića kojim počinjemo kampanju, nego i na dva muzička i stilska sveta koja sam pokušao da pomirim ovim projektom. Veoma sam uzbuđen i nestrpljiv da čujem komentare publike. Nadam se i biću zahvalan ako im se bude dopala i ako osete sve sate rada na ovim pesmama, i trud desetine muzičara koji su učestvovali u njihovom stvaranju i ogromnu ljubav koju one nose u sebi – rekao je Joksimović.

Prvi u nizu najavljenih koncerata jeste u Skoplju, u Makedonskom narodnom teatru 1, 2. i 3. decembra, zatim 6. decembra je koncert u Nišu u Domu vojske, onda je na redu koncert u Beogradu, 7. decembra u Sava centru, kao i nastup 13. i 14. decembra u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Ovo je samo osnovni spisak koncerata, koji će biti naknadno upotpunjen.

Poslušajte Željkovu obradu pesme "Dva smo različita sveta":

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.