MITROVIĆ POSTIGAO NEVEROVATAN USPEH NA SAJMU U DUBAIJU:Za prvi srpski dron IKA 20 zainteresovani svetski stručnjaci
Foto: Promo

opa!

MITROVIĆ POSTIGAO NEVEROVATAN USPEH NA SAJMU U DUBAIJU:Za prvi srpski dron IKA 20 zainteresovani svetski stručnjaci

Posle premijere u Srbiji, vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović i predstavnici kompanije PRDC predstavili su i svetskoj javnosti na sajmu „EXPO 2020“ u Dubaiju poslednje čudo tehnike, moćni dron IKA 20.

Objavljeno:
  • 1

U okviru „EXPO 2020“ počela je „Svemirska nedelja“ („Space Week“), jedna od 10 tematskih nedelja u kojima će se tragati za rešenjima za neke od najvećih izazova modernog doba, a jedan od izlagača je i Pinkov istraživačko-razvojni centar (PRDC). Već prvog dana na najvećem svetskom događaju „EXPO 2020“, koji je okupio delegacije iz više od 200 zemalja, uspostavljen je kontakt sa velikim brojem onih koji su zainteresovani za nabavku ovog, ali i drugih inovativnih proizvoda koje je razvio Pinkov istraživačko-razvojni centar.

Sudeći po reakcijama i interesovanju koje vlada u Dubaiju, ova bespilotna letelica mogla bi da se nađe u mnogim zemljama širom sveta. Za srpski dron IKA 20, ali i drugi dron IKA 01, zainteresovani su inženjeri, IT stručnjaci i privrednici ne samo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, već iz celog sveta.

Željko Mitrović
foto: Promo

Vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović, istakao je da je potražnja za ovim proizvodom, već prvog dana izazvala ogromnu pažnju u Dubaiju, kao i interesovanje za nabavku ove bespilotne letelice.

Konačno posle dugih najava, krenuo je EXPO u Dubaiju, danas je prvi dan, i rekao bih da je interesovanje ogromno, iznad svih očekivanja. Danas je nedelja, i po broju različitih delegacija rekao bih da su velika očekivanja. Ono što je značajno je to, da sam očekivao u "Space week- u", da će veliki broj kompanija nastupiti sa sličnim letelicama, ali koliko razumem, mi smo toliku pažnju izazvali, i čini mi se da su sve ostale letelice bačene u senku. Ono što me brine, je broj zainteresovanih toliki, na osnovu podataka koje imamo i koji se pominju, jedini problem će biti kapaciteti. Ako sam u pravu, sa ovog sajma ćemo izaći sa ugovorima koji podrazumevaju isporuku od 300 letelica za manje godinu dana, a to prevazilazi naše kapacitete. Moraćemo da što pre povećamo i ojaćamo proizvodne kapacitete - rekao je Željko Mitrović i dodao da sve ide po planu.

Iako je dosada predstavio mnogo inovativnih i revolucionarnih patenata, Željko Mitrović ističe da on nije mag inovacija, već da je okupio tim mladih, vrhunskih stručnjaka, koji radi na brojnim projektima u Pinkovom istraživačko-razvojnom centru.

Željko Mitrović
foto: Promo

To su pre svega mašinski inženjeri beogradskog Mašinskog fakulteta, i to jedne dobre generacije. Oni su danas predavači na fakultetu, i sve zasluge za letelicu prepisujem njima, u svim apsektima, i po kvalitetu i dizajnu. Ljudi dolaze sa velikim rispektom, a poznavaoci su ove kategorije. Bravo za ekipu koja je radila na realizaciji ovog proizvoda. Napravili smo najbolji kvalitet u odnosu na cenu. Ova letelica kada nosi 20 kilograma u vazduhu, njene manevarske sposobnosti su kao da ne nosi ništa. Ne primećuje se da ona nosi taj teret. I to je bila poenta. Mi za malo para nudimo proizvod vrhunskog kvaliteta, što je razlika u odnosu na slične proizvode iz ove kategorije koji su u ponudi. Sa druge strane, prepoznatljivi smo po dizajnu, jer smo u crno narandžastoj boji i jedini smo izašli iz one klasične vojne industrijske boje SMB - naveo je Mitrović, pa dodao:

Nastojimo da zadržimo taj naš osnovni plan i ideju, a to je da budemo pre svega afirmisani u civilnom vazduhoplovstvu i da ova letelica ima civilni apsekt.

Kompanija PRDC koja svojim inovacijama planira da osvoji svet i najzahtevnija tržišta, u Dubaiju će sve dok traje tematska celina „Svemirska nedelja“ predstavljati svoje proizvode.

Bonus video:

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!
10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media