RADE ŠERBEDŽIJA BIO JE U ŠOKU ZBOG NEVIĐENOG SKANDALA! Nije mogao tada da veruje šta ga je zadesilo!
Foto: Ana Paunković

skandal

RADE ŠERBEDŽIJA BIO JE U ŠOKU ZBOG NEVIĐENOG SKANDALA! Nije mogao tada da veruje šta ga je zadesilo!

Šerbedžija zgrožen onim što je doživeo, nastao neviđen skandal.

Objavljeno: 07:24h

Slavni glumac Rade Šerbedžija prisetio se svog prvog dolaska u London, gde je bio potpuno anoniman, te je morao da počne od nule i da odlazi na razne audicije.

- Jednom sam došao na kasting za malu ulogu u američkom filmu, pet rečenica. Dočekao me mladi reditelj koji mi je kazao da me gledao u filmu Dušana Makavejeva "Manifesto", da ga obožava kao reditelja, a i da sam ja bio sjajan - počeo je priču Šerbedžija za hrvatski portal "Telegram".

Rade Šerbedžija
foto: Željka Dimić

Njih dvojica razgovarali su pola sata, pa je Šerbedžija bio siguran da će dobiti ulogu.

- Umesto toga, reditelj me pozvao da pred kamerom pročitam tih nekoliko rečenica. Pogledao sam ga, rekao "ne", i izašao napolje - objasnio je glumac.

Nastao je neviđeni skandal, kasting direktorka nazvala je Šerbedžijinu agenciju i kazala da im više nikada ne smeju poslati tako arogantnog glumca.

- Reagovao sam tako jer sam bio zgrožen situacijom u kojoj sam se nalazio. U to vreme makedonski film reditelja Minča Mančevskog "Posle kiše", u kojem sam igrao glavnu ulogu, postao je svetski hit, bio je kandidat za Oskara, pobedio je na festivalu u Veneciji, a ja sam u našem pozorištu i filmu odigrao stotine uloga. A sada moram da idem na audicije za beznačajne uloge da bih preživeo - kaže Rade Šerbedžija.

On je u pomenutom intervjuu ispričao i da je bio toliko zgađen kastinzima, da je supruzi Lenki, koja ga je vozila na audiciju za ulogu u filmu "Svetac", kad su došli pred hotel na Hyde Parku, rekao "Produži dalje, ne idem na audiciju".

Lenka je, priča Šerbedžija, bez reči nastavila vožnju i kad su bili blizu Pikadilija naglo okrenula volan, vratila se pred hotel i zapovedila: "Izlazi!"

Rade Šerbedžija
foto: Profimedia

Šerbedžija ju je bez reči poslušao i pokazalo se da nije pogrešio. Naime, kada ga je ugledao reditelj filma, Filip Nojs, odmah mu je rekao kako mu se jako sviđa način na koji je glumio u filmovima koje je gledao. Čak mu se izvinio što mora da ga snimi.

- Imao sam veliki monolog i, kad sam ga završio, Nojs me gledao i ćutao. Onda je rekao - "dajte da to ponovimo". Na pitanje jesam li negde pogrešio odgovorio mi je: "Slušajte, imam suludu ideju, evo vam knjiga snimanja, pročitajte ulogu ruskog generala Borisa Tretjaka, odaberite neku scenu i dođite za sedam dana”.

Uloga Tretjaka bila je fenomenalna, sve je upućivalo da će film postići svetski uspeh, pa se Šerbedžija potrudio da odigra scenu kako treba.

- Kad smo završili probno snimanje, Nojs je izvadio flašu vina iz svoje crne torbe te natočio dve čaše. Kazao mi je: "Ovo mi se jako sviđa, no američki producenti žele za tu ulogu Entonija Hopkinsa ili Maksimilijana Šela, a ja želim vas. Poslaću im materijal, pa ćemo videti šta će odlučiti".

Nakon sedam dana, agent je javio Šerbedžiji da su šefovi iz Los Anđelesa tu veliku ulogu dodelili upravo njemu.

U svoje vreme svetski hit "Svetac" bio je film s najvećim budžetom na svetu, Val Kilmer, koji je igrao glavnu ulogu bio je najpopularniji glumac, a Šerbedžija je konačno dobio ulogu po meri svog talenta.

- Moram priznati da me u svetu i danas prepoznaju po tom filmu - rekao je Rade Šerbedžija u intervjuu za pomenuti hrvatski portal.

Pred kraj snimanja filma "Eyes Wide Shut" 1999, veliki reditelj Stenli Kjubrik na ručku sa Šerbedžijom i Tomom Kruzom kazao je Radetu.

- Posle ovog filma, ti nećeš prestati da snimaš šest godina.

I tačno se to dogodilo, ispričao je Šerbedžija:

- Šest godina dobijao sam uloge bez kastinga, producenti i reditelji su me sami pozivali.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.