POZNATI U NEVERICI ZBOG SMRTI TASOVCA! Opraštaju se od VELIKOG UMETNIKA rečima koje PARAJU SRCE!
Foto: Zorana Jevtić

POTRESNO

POZNATI U NEVERICI ZBOG SMRTI TASOVCA! Opraštaju se od VELIKOG UMETNIKA rečima koje PARAJU SRCE!

Veliki gubitak!

Objavljeno:

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, preminuo je u svom domu u Beogradu u 55. godini.

Hitna pomoć ga je bezuspešno reanimirala. Sada su se poznate ličnosti oprostile od Tasovca, a među njima i kompozitor Aleksandar Milić Mili.

- Ja sam u šoku, ne mogu da verujem šta mi pričate. To je veliki gubitak prvo želim da izrazim saučešće njegovoj porodici. On i ja smo tri godine sedeli zajedno u žiriju šoua "Ja imam talenat". Ivan Tasovac je bio neko ko je dao našoj filharmoniji jednu novo svetlo. Bavio se ceo život time da kvalitetnu, ozbiljnu muziku približi narodu i da ona bude dostupna i zanimljiva za široke mase. Uspeo je u tome, znam da je imao još mnogo planova. Ovo je veliki gubitak što ga više nema. Mislim da možemo biti ponosni na njegovo vođenje beogradske filharmonije - rekao je Mili.

Aleksandar Milić Mili
foto: Printscreen Youtube

- Zaista sam šokiran i iznenađen činjenicom da je smrt tako česta, blizu i iznenađujuća. Sa njim se nisam intenzivno družio, ali kada sam bio ministar za kulturu - on je bio izuzetno dobar menadžer, mnoge stvari koje su Filharmniji trebale tj. da se uspostavi Filharmonija kao institucija, radili smo zajedno. Bio sam jako zadovoljan njegovom sprernošću, sposobnošću i brzinom. Nikad nikom, pa ni njemu, nisam zamerao svoje političke stavove. Svako u Srbiji ima pravo da navija za koga hoće, mi smo svi u jednoj zemlji i treba da se međusobno poštujemo i cenimo. Baš ste me iznenadili - izjavio je glumac Branislav Lečić.

Branislav Lečić
foto: Zorana Jevtić

- Jako me je pogodila vest da nas je napustio najgenijalniji od svih genijalaca Ivan Tasovac! Druže, večna ti slava - izjavio je Predrag Azejković.

- Toliko puta smo se radovali skromnim, ali dragocenim pomacima u kulturi. Radovali smo se i bodrili jedan drugog. I ljutili smo se, ali se naša ljutnja kao po pravilu preobražavala u radost i uzbuđenje zbog izazova koje ćemo savladati. Ljutnja bi brzo minula i ono što je ostalo u sećanju jeste vreme zajedničkog rada, neobična energija, upornost i velika želja da se učini nešto dobro. Večeras sam opet ljut na tebe. Večeras sam tužan, Ivane. Počivaj u miru - izjavio je istoričar Dejan Ristić.

- Poznavao sam Ivana Tasovca i pre nego što se prihvatio političkih aktivnosti. Bio je okej i kad se sretnemo u kraju, uvek ljubazan. U to ime se nikad nisam sprdao na njegov račun na ovoj mreži. Da jesam, sada bi se kajao. Slava mu - napisao je Živorad Milenković iz grupe "Babe".

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.