SRPSKA GLUMICA SE PRE 13 GODINA PREDOZIRALA I UMRLA: Pronašli je u PRAZNOM STANU okruženom istrošenim špricevima!
Sonja Savić, Foto: Printscreen

strašno

SRPSKA GLUMICA SE PRE 13 GODINA PREDOZIRALA I UMRLA: Pronašli je u PRAZNOM STANU okruženom istrošenim špricevima!

Sonja Savić se predozirala pre 13 godina, a reči pred smrt otkrivaju njen bol

Objavljeno:

Na današnji dan, pre 13 godina umrla je glumica Sonja Savić u 48. godini života, sama u praznom stanu okružena špricevima, tvrdile su tada komšije.

Naime, 23. septembra 2008. godine pronađena je mrtva u stanu u Kursulinoj ulici. Lekari su mogli da konstatuju smrt, a prema zvaničnim podacima nakon obdukcije preminula je usled prevelike doze nedozvoljenih supsatnci.

Sonja Savić
foto: Printscreen

Najstrašnija informacija koja je došla do medija bila je ta da je Sonja pronađena mrtva u stanu koji, osim prljavog dušeka, nije imao nikakav drugi nameštaj.

Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

Poslednji intervju Sonja je dala samo 2 meseca pre smrti, u julu 2008. godine, za crnogorske „Vijesti“.

„Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli“, rekla je tada.

Ona se tada podsetila reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se videla tuga i samoća.

„Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode“, rekla je tada glumica.

Sonja Savić
foto: Printscreen

Tokom karijere Sonja Savić zadružila je srpsku kinematografiji. Igrala je u pedesetak filmova od kojih su “Una“, “Život je lep“, “Balkanski Špijun“, “Šećerna vodica“ samo neki u kojima je istinski briljirala.

Život je, kako je govorila, podredila glumi, ali neosporan talenat pratile su priče o korišćenju zabranjenih supstanci još osamdesetih. Te priče prodgrejalo je i njeno druženje sa članovima grupe EKV od kojih su mnogi ugasili mlade živote usled konzumiranja opijata.

„Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja“, izjavila je jednom prilikom Sonja Savić.

Kao i sve dame, i ona je maštala o udaji i deci sa poznatim džez muzičarem Vlajkom Lalićem. Imala je 15 godina kada su se upoznali, a bio je i do kraja ostao njena jedina ljubav. Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju kad ga je zahvatila oluja.

„Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom“, govorila je Sonja.

Sonja je mesecima kasnije bila u depresiji zbog njegove smrti. Otišla je odmah potom u Sloveniju gde je ostala skoro deset godina, vratila se u Srbiju i vratila se filmu, ali ne u toj meri u kojoj je to pre činila.

Sonja Savić
foto: Print Screen Youtube

Mnogi kažu da je tada ušla u probleme koje donosi konzumiranje nedozvoljenih supstanci.

Sonja je sahranjena u rodnom selu Donja Gorevnica, a niko od njenih kolega nije prisustvovao sahrani.

Bonus video:

05:00

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić

(Espreso/Nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.