KOMEMORACIJA MINJI SUBOTI: Ljubivoje Ršumović, Stanišić i mnogi drugi došli da poslednji put pozdrave voditelja!
Minja Subota, Foto: Zorana Jevtić

tužno

KOMEMORACIJA MINJI SUBOTI: Ljubivoje Ršumović, Stanišić i mnogi drugi došli da poslednji put pozdrave voditelja!

Komemoracija voditelju, pevaču i kompozitoru Milanu Minji Suboti, koji je preminuo u petak u 83. godini, upravo se doržava u Skupštini grada.

Objavljeno:

Minja će danas u 14 sati biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a već je ranije objavljeno da će Minja za tri godine dobiti ulicu u Beogradu. On je do smrti bio na čelu upravnog odbora Dečjeg kulturnog centra, koja i organizuje komemorativni skup, na kome će govoriti Goran Vesić, Ljubivoje Ršumović, Slobodan Stanišić, Tode Nikoletić i Žarko Dančuo.

Minja Subota, Komemoracija
foto: Zorana Jevtić

Prvo je porodici saučešće izjavio Goran Vesić. Sa zvučnika se pre početka čula pesma na Ršumove stihove "Deca su ukras sveta", a zatim je održan minut ćutanja.

- Sazrevali smo uz njegovu muziku i učili da postanemo dobri ljudi, da nikad ne zaboravimo da čuvamo što je najvažnije - dete u sebi- rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u svom emotvinom govoru.

Pesnik Slobodan Stanić kaže da bi današnji skup bio vedra prilika da nije tužan povod.

- Minja će nam trajno nedostajati. Najviše su izgubili deca i mladi, jer im je iskreno pružao podršku. Minja im se predavao svom snagom svog talenata. Ostaje uveren da se najbolje drugare stvara u školskoj klupi. Naše druženje je počelo u Prvoj beogradskog gizmaniziji u I-6- rekao je Stanišić i dodao:

- Bio je dobar drug. U tobri je u vek nosio note. Svi bi se šalili zašto je petak, a ne subota, on bi uvek prihvatao šalu na svoj račun.

Minja Subota, Komemoracija
foto: Zorana Jevtić

Minja nije samo bio pevač i voditelj, već je voleo i fotografiju. Na komemoraciji pored njegove slike izložena su foto-aparati iz njegove kolekcije, kao i lični predmeti naočare i mali radio.

Na komemoraciju je stigao i njegov sin Miloš.

Svetislav Bule Goncić došao je da isprati Minju, a za kaže za Kurir da je i on odrastao uz njegove pesme:

- Imao sam sreću da Minju poznajem privatno. On je bio jedan najdivnijih ljudi na svetu. Kao i ostala deca, rastao sam uz njegove pesme i "Muzički tobogan". Uvek je širio pozitivu i dobro raspoloženje. Mislim da svi delimo ista razmišljanja kad govorimo o njemu.

Minja Subota, Komemoracija
foto: Zorana Jevtić

Za mališane Minja je ostao verovatno najvoljeniji inženjer elektrotehnike, iako se tim pozivom nikada nije bavio. Preovladale su muzika i ljubav prema televiziji, u čijem je kreiranju tog neponovljivog dečjeg programa učestvovao zdušno i svim srcem. Od Duška Radovića je upamtio savet da se mališanima obraća kao sebi ravnima i uvek sa "poštovana deco", a to je primenjivao još otkako je napisao i najznačajniju pesmu na Ršumove stihove "Deca su ukras sveta".

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.