ZVEZDA KOJA I POSLE SMRTI SIJA!Život glumice je obeležila ljubav koja se završila TRAGIČNO,danas bi imala 60 godina
Foto: isntagram prinstcreen

niste znali!

ZVEZDA KOJA I POSLE SMRTI SIJA!Život glumice je obeležila ljubav koja se završila TRAGIČNO,danas bi imala 60 godina

I dalje nije izbledela!

Objavljeno: 08:49h

Sonja Savić je bila jedinstvena pojava na našoj kulturnoj sceni, čemu svedoče njene brojne uloge. Nesvakidašnji karakter i specifičnu pojavu lepe glumice i dan danas pamtimo.

Sonja Savić rođena je 15. septembra 1961. u Čačku, a juče bi napunila 60 godina. Iza nje su ostali brojni filmovi i serije u kojima je igrala i koji nas uvek iznova podsećaju na njen talenat.

Glumom je počela da se bavi u amaterskim trupama, a debitovala je na filmu "Leptirov oblak" 1977. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića.

Njen privatni život imao je mnogo uspona i padova, odbacivala je sve tabue, oštro je kritikovala svako licemerje i prema njenim rečima, opštu čamotinju i žabokrečinu kulturnog establišmenta.

Imala je jednu veliku ljubav koja je obeležila njen život, ali se završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Nažalost, te planove omela je njegova prerana smrt 1990. godine kada se utopio. Povodom toga Sonja je jednom prilikom izjavila:

Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - bila je izričita Sonja.

Glumica je preminula 23. septembra 2008. godine u Beogradu od prekomerne doze heroina.

Sonja je sahranjena 25. septembra u selu Donja Gorevnica kraj Mrčajevaca, na sahranu je došla Dara Rančić, kojoj je Sonja držala časove, a ostalih kolega i javnih ličnosti drugih profesija nije bilo. To se pravdalo na razne načine. Od toga da su Sonju svi zaboraviti do toga da nisu bili obavešteni o datumu i mestu sahrane.

Savićeva je ostavila veliki trag u našoj kinematografiji, a najzapaženije uloge ostvarila je u filmovima "Mi nismo anđeli", "Uvod u drugi život", "Ni na nebu ni na zemlji", "Urnebesna tragedija", "Šećerna vodica", "Davitelj protiv davitelja", "Balkanski špijun", poslednju ulogu odigrala je u seriji "Vratiće se rode".

Bila je aktivna i kao rediteljka - "Prvi srpski tehno vodvilj", "Supernaut - Beograd andergraund", "Plej" i poslednji film "Šarlo te gleda".

Bonus video:

00:19

ESPRESO PAPARAZZO! UHVATILI SMO STANIJU U CRNOJ GORI

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.