OVU PESMU JE ČUVENI ZVONKO BOGDAN POSVETIO SVOJOJ MEZIMICI! Nikada je nsimo videli u javnosti! (FOTO)
Zvonko Bogdan, Foto: Damir Vujković

Dirljivo!

OVU PESMU JE ČUVENI ZVONKO BOGDAN POSVETIO SVOJOJ MEZIMICI! Nikada je nsimo videli u javnosti! (FOTO)

Ovu pesmu je Zvonko Bogdan posvetio svojoj naslednici koja se retko pojavljuje u javnosti!

Objavljeno:

Panonski šansonjer i čuvar starogradskih nota, 79-godišnji pevač Zvonko Bogdan, oduševio je brojnu publiku sinoć u Kikindi i u laganom ritmu zatvorio manifestaciju 36. "Dani ludaje".

Zvonko Bogdan
foto: Damir Vujković

Iako vešto izbegava intervjue, što se i sinoć desilo, vojvođanski Sinatra, kako ga zovu zbog njegovog šarma i nastupa, u retkim trenucima otvara dušu i govori detalje iz privatnog života. Kikindskoj publici je sinoć otkrio delić intime, kako je zavoleo muziku i pevanje, ali i koju pesmu je posvetio svojoj ćerki.

Uz zvuke tambura i kontrabasa u rukama osam vojvođanskih renomiranih muzičara, od kojih su neki pratili i Janiku Balaža, kao što je maestro na basprim-u Mile Nikolić, prošetali su vernu publiku panonskom ravnicom i predstavili opus mađarskih romansi, starogradskih pesama i bosanskih sevdalinki. Koncert je počeo pesmom "Tiho noći", našeg najčuvenijeg vojvođanskog pesnika dr Jovana Jovanovića Zmaja.

Zvonko Bogdan
foto: Damir Vujković

- Želim da se zhvalim ovolikom broju publike, sunce ti žarko. Znam ja da ste vi sinoć bili, ali nema veze, znam ja nas, ništa se ne brinite - rekao je Bogdan aludirajući u šali na nastup Svetlane Cece Ražnatović prethodne večeri, a potom nastavio u istom šaljivom tonu:

Zvonko Bogdan je sačuvao ono što je retko kojem pevaču uspelo-da otrgne od zaborava vojvođansku, ravničarsku muziku i starogradske romanse. Bez njega bi mnoge pesme davno pale u zaborav, a sinoć je i kikindska publika to prepoznala.

Podsetimo, Zvonko iz prvog braka sa glumicom Gizelom Vuković nema decu, dok sa drugom suprugom Mirjanom ima dvoje, kojima je dao vrlo neobična imena. Sin nosi ime Sigmund, dok se ćerka zove Evelina, a u fotografiji pogledajte kako ona izgleda.

Zvonko Bogdan
foto: Printscreen Facebook

Bonus video:

14:13

Espreso Intervju - Ceca

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.