PREMINUO POZNATI TEKSTOPISAC! Bio je tvorac VELIKIH HITOVA OLIVERA DRAGOJEVIĆA!
Foto: Printscreen

tuga!

PREMINUO POZNATI TEKSTOPISAC! Bio je tvorac VELIKIH HITOVA OLIVERA DRAGOJEVIĆA!

Bio je autor mnogih Oliverovih hitova!

Objavljeno: 08:18h

U 66. godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo je tvorac i tekstopisac Jure May Stanić, piše Slobodna Dalmacija.

Tužnu vest potvrdila je muzičarka Lea Dekleva.

Jure je bio jedan od bližih saradnika pokojnog Olivera Dragojevića. Od pesama koje je za njega napisao izdvajaju se Ispod sunca zlatnoga, Moja tajna ljubavi, Pred tvojim vratima, Tko sam ja da ti sudim, Ajde zbogom, Prije svitanja...

Rođen je u Splitu 4. maja 1956. godine gde je završio gimnaziju i studirao na Pedagoškoj akademiji. Skladati je počeo 1980. godine.

Već iduće godine debitira na Splitskom festivalu sa skladbom Ivane moj koja je osvojila prvo mjesto prema odabiru stručnog žirija. Na Zagrebfestu 1982. osvoja Grand prix zahvaljujući pesmi Vreme je za uspomene.

Oliverova udovica Vesna Dragojević na društvenim se mrežama oprostila od Jure pesmama Pismo moja i Tristeca napisavši: 'Zbogom Jure'.

- Muzika je za mene zaista igra. Ponekad, kad uđem u svet ideja, osećam se kao dete u sobi punoj igračaka. Postojim samo ja i taj virtualni obećavajući svet u kojem je sve moguće. Svaki akord ili nasumični hvat ima smisla i potencijal. U karijeri sam surađivao s vrhunskim izvođačima pa mogu kazati da sam 'sretne zvezde sin'. Nikad nisam bio u nekim muzičkim, lobijima i sve se događalo prilično spontano. I iskustva su uglavnom pozitivna. Zaista mogu mirne duše reći da sam imao izuzetne suradnike, kazao je Jure u intervjuu za Cantus.

Tvorac je posljednjih godina sarađivao s mladim Zadraninom, imenjakom Jurom Brkljačom.

Bonus video:

06:56

ESPRESO INTERVJU: Sloba Radanovic

(Espreso/Jutarnjilist)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.