Spremni za BG džez festival? Muzički vanzemaljci na Planeti Džeza: Svi su tu, fali samo Majls! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Reuters/Profimedia

kakav džez?strašan džez!

Spremni za BG džez festival? Muzički vanzemaljci na Planeti Džeza: Svi su tu, fali samo Majls! (VIDEO) (FOTO)

Savršena postava muzičara na Beogradskom džez festivalu
Objavljeno: 15:40h

Ono što očekuje muzičke sladokusce sledećih pet dana na Beogradskom džez festivalu zadovoljiće i najprobirljivije među njima. Od živih legendi džez muzike preko Izraela i Islanda pa do Srbije. Sve to vas čeka na 32.džez festivalu koji se održava u Domu omladine pod sloganom "Planet Jazz".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sada već kultna manifestacija, Beogradski džez festival spremio je vrhunsku listu muzičara za ovogodišnji program.Nimalo ne zaostajući za vodećim svetskim festivalima, ovogodišnji praznik džeza u Beogradu popunio je svoj program najraznovrsnijim muzičarima koji zastupaju svaki podžanr ovog muzičkog pravca.

Ali ono na šta smo kao Beograđani najviše ponosni jeste činjenica da ćemo imati priliku da ugostimo nekoliko džez muzičara koji nose status ikona ovog pravca. Dovoljno je reći Džek Didžonet i Dejv Holand!

Džek Didžonet ,bubnjar i Dejv Holand,basista iako poznati po saradnji sa "tatom" džez muzike Majlsom Dejvisom su dva muzičara koja podižu ovu džez na viši nivo i sa svakim albumom postavljaju lestvicu inovacije jako visoko.

Upravo to ćete imati prilike i da čujete uživo 28.10.u Sava centru jer će se beogradskoj publici predstaviti sa svojim vizijama džeza! Uz svoj trio vrhunskih muzičara Didžonet će predstaviti i Ravija Koltrejna i Meta Gerisona.

Dejv Holand dovodi svoju oprobanu postavu muzičara Krisa Potera Lajonela Luekea i Erika Harlanda. Holand je kao basista dugo vezan za izdavačku kuću ECM koja je poznata po drugačijem i autentičnom stilu, inovacijama i eksperimentalnom džezu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.