UMRLA GLUMICA IZ "SULEJMANA VELIČANSTVENOG"!
Foto: Printscreen

tužno!

UMRLA GLUMICA IZ "SULEJMANA VELIČANSTVENOG"!

Umrla glumica iz Sulejmana veličanstvenog

Objavljeno: 14:44h

Merjem Uzerli, koju je svet upoznao zahvaljujući serijalu „Sulejman veličanstveni“, juče je objavila tužnu vest. Preminula je jedna od najcenjenijih turskih glumica starije generacije Sabina Tozija.

Ko je pratio priču o čuvenom Sulejmanu dobro se seća dame koja je igrala Afife Hatun. Ona je bila sultanova dadilja koju je smatrao drugom majkom. Da joj se oduži za sve što je učinila za njega, pozvao ju je na dvor, gde je postala rizničar. I ne samo to... Čvrsto se držeći pravila, Afife je bila noćna mora svih devojaka u haremu. Posebno sultanije Hurem.

glumica
foto: printscreen

Merjem i Sabina zbližile su se tokom snimanja. Osim u „Sulejmanu veličanstvenom“ sarađivale su na još dva projekta.

„Moje srce krvari od bola“, nije mogla da sakrije emocije popularna Hurem, koja je uz oproštaj objavila i fotografije nastale u pauzama snimanja.

Merjem Uzerli
foto: printscreen

Sabina Ajrula Tozija rođena je 1946. godine u Skoplju. U bivšoj Jugoslaviji snimila je mnogo filmova i serija uz zvučna imena kao što su Neda Arnerić, Pavle Vuisić, Bata Živojinović, Kole Angelovski… No, karijeru su joj obeležile uloge u makedonskom pozorištu, a poslednjih decenija mogli ste da je vidite i u nekim od najgledanijih serija sa Bosfora. Među poslednjima je „Srce mafije“.

Bonus video:

21:44

ESPRESO INTERVJU: Jelena Kostov

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.