"ODAJEMO POČAST VELIKOM ČOVEKU KOJI JE ZA SVOG ŽIVOTA POSTAO LEGENDA": Održana komemoracija Novici Negovanoviću!
Foto: Printscreen

POSLEDNJI POZDRAV

"ODAJEMO POČAST VELIKOM ČOVEKU KOJI JE ZA SVOG ŽIVOTA POSTAO LEGENDA": Održana komemoracija Novici Negovanoviću!

Osim članova porodice, rodbine, brojnih prijatelja i sugrađana komemorativnom skupu prisustvovali su i Negovanovićeve kolege

Objavljeno:

Povodom smrti poznatog kompozitora narodne muzike, harmonikaša, tekstopisca i estradnog umetnika Novice Negovanovića, koji je u ponedeljak ujutro preminuo u svojoj 76. godini, u svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu održan je komemorativni skup.

Od svog sugrađanina Kraljevčani su se oprostili upisujući se i u knjigu žalosti, a poslednje zbogom legendarnom Negovanoviću ovom prilikom prigodnim govorima uputili su gradonačelnik dr Predrag Terzić, akademski profesor Vojislav Spasić, predsednik Upravnog odbora Zavičajnog društva „Kraljevo“ u Beogradu Milan Novaković i Miša Mijatović, harmonikaš i kompozitor.

Novica Negovanović
foto: Printscreen

- Odajemo počast velikom čoveku koji je još za svog života postao legenda. Od rodnih Adrana, preko Kraljeva, Beograda i Čikaga, pre 18 godina vratio se u rodno selo i tako zatvorio krug umetnosti. Kada je pevao o Moravi, njegovoj i našoj, kada je pevao o Ibru ili Gruži, pevao je o svakoj srpskoj reci, o Srbiji, ostavljajući neizbrisiv trag – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Terzić.

- Bio je dobar čovak, posvećen zavičaju. Spajao je Kraljevčane koji žive u i van grada na Ibru. Imao je veliku želju da organizuje festival kraljevačkih harmonika i mi ćemo do kraja godine to organizovati u njegovu čast - dodao je on.

Osim članova porodice, rodbine, brojnih prijatelja i sugrađana komemorativnom skupu prisustvovali su i Negovanovićeve kolege – Miša Mijatović, Aleksandar Sofronijević, Rade Jorović, Radiša Urošević i drugi.

Bonus video:

06:56

ESPRESO INTERVJU: Sloba Radanovic

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.