JELENA GA JE PROSLAVILA! IZNENADIĆETE SE ŠTA ZNAČI PREZIME KARLEUŠA: Nosi jaku simboliku!
Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

niste znali!

JELENA GA JE PROSLAVILA! IZNENADIĆETE SE ŠTA ZNAČI PREZIME KARLEUŠA: Nosi jaku simboliku!

Godinama unazad se raspravljalo o tome šta znači prezime jedne od najpoznatijih pevačica sa naših prostora, a Jelena je jednom prilikom dala objašnjenje

Objavljeno:

Pevačica Jelena Karleuša važi za jednu od najpopularnijih na našim prostorima, a i šire. No, iako se u javnosti i medijima često spekuliše o njenim izjavama koje je davala kako u raznim objavama, tako i u takmičenju “Zvezde Granda” ili njenom privatnom životu ali i prezimenu koje nosi.

Pre nekoliko godina javnost se bavila time šta znači i predstavlja prezime Karleuša, pa je tada nastala velika drama jer su mnogi pokušali da na ovaj način napakoste pevačici. Kako se isticalo, reč “karleuša” bi trebalo da predstavlja ženu sa dugom, zamršenom, neopranom kosom, ali je kasnije, usled nepoznatih okolnosti, postalo prezime. No, to nije baš tačno, sudeći prema Jeleninim saznanjima.

Jelena Karleuša
foto: Instagram

Naime, pre izvesnog vremena, PR služba poznate pevačice objasnila je značenje njenog prezimena.

– Koren reči Karleuša, “Karl” je preuzet iz starog nemačkog i znači “slobodan”. “Eush-euš” označava buntovnika ili razbojnika. Kroz vekove, te reči, kao kovanica, pretvorile su se u sinonim za ratnike i osvajače (Karl I, II, Karlo Veliki, itd). U nekom momentu, ime je kao prezime stiglo i na naše podneblje, kroz osvajanje Austrougarske. Značenje prezimena Karleuša je doslovce slobodan, buntovan i hrabar čovek. I savršeno pristaje osobi kao što je Jelena – pisalo je tada u saopštenju PR službe popularne pevačice.

Dragan Karleuša, Divna Karleuša
foto: Printscreen

Otac Jelene Karleuše, poznati policajac Dragan Karleuša, rođen je 1947. godine u Beogradu. U mladosti je bio aktivan sportista, bavio se sportskim ronjenjem i skijanjem na vodi.

Njena majka, Divna Karleuša, poznata novinarka Radio Beograda, jednom prilikom je istakla da joj je otac Jurij bio Slovenac, a majka Darinka iz Doboja. Divna je tom prilikom rekla da je njena čukunbaba bila aristokratskog porekla, ali se zaljubila u jednog Crnogorca, radnika, koji je zbog voljene žene promenio veru.

Bonus video:

06:56

ESPRESO INTERVJU: Sloba Radanovic

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.