AVGUST U BARUTANI! Uz Nicka Warrena, Fatimu Hajji, Moniku Kruse i lokalne di-džej heroje
Foto: Promo

hit

AVGUST U BARUTANI! Uz Nicka Warrena, Fatimu Hajji, Moniku Kruse i lokalne di-džej heroje

Najbržim čitaocima Espreso.rs poklanja 2x2 karte za predstojeći petak!

Objavljeno:

Avgust mesecu u kultnom prostoru na Kalemegdanu – letnjem klubu Barutana, obeležiće gostovanja izvođača sa internacionalne progressive, techno i trance scene.

Najbržim čitaocima Espreso.rs poklanja 2x2 karte za predstojeći petak! Sve što je potrebno da uradite da biste osvojili karte jeste da se među prvima javite u inbox Facebook stranice Espreso!

Ovog petka u Barutani će nastupiti lokalni techno heroji. Za di-džej pultom će se naći promoter andergraund kulture, di-džej i producent Lag, koji je jedan od predstavnika novog talasa techno umetnika čiji su glavni alati sirovost, kompleksan ritam i upečatljiv stav, dok njihovom implementacijom u svoje stvaranje isporučuje muzičku kombinaciju koja opčinjava, pokreće i ujedinjuje, a tokom nastupa publici pruža intenzivno sonično iskustvo i vodi ih na put kroz brojne nijanse klupske muzike. Njemu će se pridružiti Miloš Vujović koji aktivno učestvuje u lokalnoj andergraund sceni već skoro dve decenije, kao di-džej, ali i producent. Svoju muziku definiše kao rolling i pumping techno, dok je njegov poslednji projekat emisija o rejv kulturi „Rejvizija“ u kojoj gostuju eminentni ljudi iz muzičke industrije, iz regiona i šire. Veče će začiniti Timmy Mendeljejev, mladi di-džej i producent, tvrdi pobornik andergraund kulture koji preferira atmosferičnu klupsku muziku koja u osnovi mora biti saundtrek za trenutno raspoloženje, dok njegovim setovima preovladava techno pun zamki, breakbeat-a i povodljivih melodija, suvih perkusivnih podloga. Kroz svoje produkcijsko stvaralaštvo teži da motiviše i sluša svoj instinkt, a trenutno radi na novom projektu čiji se launch očekuje početkom naredne godine.

Za naredni petak, 13. avgust, zakazano je gostovanje progressive house veterana Nicka Warrena, jednog od superstar di-džejeva koji je na sceni od sredine 90-ih. Nick Warren je jednostavno rečeno ambasador elektronske muzike. Iza sebe ima osam albuma izdatih za Global Undergorund uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće Renaissance i The Balance Series. Cela njegova diskografija i popularni The Soundgarden miksevi čine ga jednim od prvih di-džej zvezda na svetu, a on tu titulu decenijama održava. Warrenova muzička širina i raznolikost čine da svaki njegov performans predstavlja jedinstveno iskustvo slušanja, a njegov specifičan pristup muzici omogućio mu je da se poveže sa klaberima na globalnom nivou. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla The Soundgarden u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, techno i house muzike. Domaću podršku te večeri pružiće mu Bokee i Migazz.

Dan kasnije, u subotu 14. avgusta na Kalemegdan će se vratiti španska techno umetnica afričkog porekla Fatima Hajji, koja je sinonim za snažni hard techno, u kome se protežu hipnotišuće arapske melodije, kao i elementi afričke muzike, salse i dobar gruv. Fatima poseduje odličnu tehniku miksanja i talenat u selekciji muzike. Osim što nastupa na najvećim svetskim festivalima poput Awakeningsa, ADE, Tomorrowlanda, kao i u tami klubova kao što su Tresor, Berghain, Eden Ibiza, EGG London i Fabrik, Fatima je vlasnica tri izdavačke kuće i vodi i svetski slušanu radijsku emisiju Standbite Music, dok žurke svoje etikete Silver M održava na Ibizi, u Amsterdamu i Barceloni.

Barutana
foto: Promo

Harizmatična Monika Kruse, jedna od pionira evropske techno scene, donosi Terminal M žurku u Barutanu, u petak 27. avgusta. Te večeri, njen specijalan gost biće nesumnjivo jedan od najboljih techno producenata sa naših prostora – Ilija Đoković, muzički talenat sa veoma uspešnom internacionalnom karijerom. Posvećenost i urođena veza sa muzikom su ključ statusa Monike Kruse, koja je na sceni već 30 godina – od samog nastanka nemačke dance kulture ranih 90-ih, preko organizovanja rejvova u napuštenim minhenskim skloništima, do osnivanja njene cenjene izdavačke kuće Terminal M, koja važi za jedan od najprestižnijih lejblova današnjice. Tokom 90-ih Monika je imala je bitnu ulogu u formiranju minhenske rejv scene rezidenturom u legendarnom klubu Ultraschall. Takođe, bila je jedna od prvih nemačkih di-džejeva koji su išli na internacionalne turneje, radila je sa Carlom Coxom, DJ Pierreom, a bila je i rezident čuvenog belgijskog kluba Fuse. Redovno je puštala sa Svenom Vathom u njegovom klubu Omen, dok je njen nastup na Time Warp festivalu postao legendaran, još od debija 1999. godine. Od početka dvehiljaditih gostuje na „Belom ostrvu“, od prvog nastupa na Coocoon Ibiza žurci, do nastupa sa Carlom Coxom u klubu Space. I posle 30 godina na sceni, ova Nemica i dalje ima jasnu viziju muzike i zato njeni nastupi često odvode u bezvremensko putovanje zvukom. Kvalitet od kojeg ne odustaje i savršeno miksovanje učinili su je jednim od najtraženijih di-džejeva.

Poslednja subota u avgustu rezervisana je za sve poštovaoce izraelskog trance zvuka, kada će nastupiti psy trance projekat Bizzare Contact i trance mag Indra, uz lokalnu podršku.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa. Sve kupljene ulaznice za prošlogodišnje nastupe ovih izvođača važiće i za nove datume.

Bonus video:

12:00

ESPRESO MODNA POLICIJA: Milica Pavlović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.