KUKU, NAPALI CECU: Fudbalska mafija upala i pokrala pevačicu!
Foto: Emilija Jovanović

au

KUKU, NAPALI CECU: Fudbalska mafija upala i pokrala pevačicu!

Međutim, umesto fotografija sa Cecinih nastupa, ali i iz privatnog života, koje njen tim redovno servisira, nalaze se fotografije kladionica iz inostranstva. I to na tajlandskom jeziku

Objavljeno:

O tome da pevačica više nema pristup svom sajtu i da je pokradena jasno je čim se uđe na internet stranicu ceca-official.com. Tu se jasno vidi da je onemogućen pristup njenom liku i delu, već se na ekranu pojavljuju određene kladionice.

Ako je suditi po sadržaju koji se nalazi na ovoj stranici, hakeri, koji, kako se pretpostavlja, pripadaju fudbalskoj mafiji, uspostavili su maksimalnu kontrolu i ukrali sajt koji od 2018. godine pripada pevačici . Međutim, umesto fotografija sa Cecinih nastupa, ali i iz privatnog života, koje njen tim redovno servisira, nalaze se fotografije kladionica iz inostranstva. I to na tajlandskom jeziku.

Ceca
foto: Printscreen

Prema rečima izvora koji je javio za ovaj upad na Ražnatovićkinu stranicu, na meti ovih hakera iz Tajlanda i Kambodže su se našli i sajtovi političara, ali i organizacije koje se bave turskim i islamističkim interesima. Šta je tačno motiv hakerskih napada baš na našu muzičku zvezdu koja ima preko milion pratilaca - nije poznato. Zvaničnu Fejsbuk stranicu na kojoj i dalje stoji link za napadnuti sajt pokazali smo stručnjakinji za visokotehnološki kriminal Katarini Ostojić, koja je objasnila kako se vrši upad na internet stranice:

- Pogledala sam i jasno je da je u pitanju hakovanje. Ovo je klasičan primer upada na sajt. Ceca treba da Fejbuk i Instagram naloge odvoji od svog zvaničnog sajta. Zapravo, sve bi trebalo da bude na odvojenim mejlovima, a mejlove ne treba prikazivati u opisu profila. U tom slučaju, ako se prikaže mejl, hakerima je lakše omogućen pristup svemu. Kad se klikne na njen Fejsbuk profil i klikne na link koji je u opisu profila, izlazi nama nepoznata kladionica. Hakerima nije problem kad je sve povezano, već im je u tom slučaju lakše da budu gosti i da sve obore. Evidentno je da sa sajtom koji ima taj link nešto nije u redu. Kad se uđe na njen sajt, treba da budu informacije o njoj, a ne o nekoj kladionici - objasnila je Ostojićeva.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.