SIN SINANA SAKIĆA JE I RANIJE PRAVIO ZLOČINE: Pretio je da će SILOVATI, a bio je i osuđen na 12 godina!
Foto: DRAGAN KADIĆ, PRIVATNA ARHIVA

šok

SIN SINANA SAKIĆA JE I RANIJE PRAVIO ZLOČINE: Pretio je da će SILOVATI, a bio je i osuđen na 12 godina!

- Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila - kaže izvor

Objavljeno: 22:57h

Rašid Sakić, poznat po nadimku Ćelo, sin iz prvog braka pokojnog pevača Sinana Sakića po pisanju bosanskih medija je uhapšen u Sarajevu i ovog puta osumnjičen za razbojništvo. Sakić iza sebe ima pozamašan policijski dosije, a za njim je prošle godine rapisana potraga nakon što je slomio nanogicu i pobegao iz kućnog zatvora.

Rašid je, inače, višestruki povratnik, a poslednji put je uhapšen u januaru 2019. godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača Vladicu M. (34).

Posle hapšenja određen mu je pritvor, u kom je bio sve do sredine avgusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom. On je tada osuđen na sedam meseci kućnog pritvora.

Rašid Sakić
foto: Printscreen/facebook

- Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila - kaže izvor Kurira.

On navodi da posle određivanja kazne Sakić nije smeo da napušta prostorije kuće u kojoj je boravio bez odluke suda u Loznici.

Rašid je, inače, najstariji Sinanov sin i ima debeo dosije u policiji.

- Još kao maloletnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, ubistva, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoletan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a poslednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018, pošto je odslužio kaznu Višeg suda u Šapcu od 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva - objašnjava izvor.

Najteže krivično delo za koje je Rašid Sakić 2011. godine osuđen je pokušaj ubistva Dragoljuba Despotovića, kog je Sinan Sakić gledao takođe kao svog sina. Ovaj zločin dogodio se u Loznici u maju 2002. godine.

Sakić je proglašen krivim što je 22. maja 2002. u Loznici, sa umišljajem pokušao da ubije Despotovića i Lazića. On im je prišao, nazivao ih pogrdnim imenima i odmah započeo tuču sa Despotovićem. U toku tuče ispalio je više hitaca iz svog pištolja u pravcu obojice. Jedan od metaka pogodio je Despotovića, nanevši mu povrede usled kojih je odmah preminuo, dok je Lazić uspeo da pobegne sa lica mesta nepovređen.

Lazić je osuđen jer je sa umišljajem pokušao da ubije Sakića, pošto je tokom tuče u Sakića ispalio više hitaca i lakše ga povredio.

Pevač Sinan Sakić kasnije je u intevjuu izjavio da je poznavao Despotovića i da mu je bio "kao sin".

"Nisam išao u bolnicu da ga posetim, a nisam jer mi je bilo žao. Spavali su zajedno, nisu mogli jedan bez drugog... Kako je moglo to da se desi?! Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor i rekao sam mu: "Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega voleo, svako neka nosi svoj teret... ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti", ispričao je pevač pre nekoliko godina.

Rašid Sakić
foto: Privatna arhiva

On je istakao da je Rašid kobnog dana pucao nakon što je pucano na njega.

"Izašao je iz auta i neko je ispalio četiri metka u njega. On se okrenuo i zapucao i ranio Despotovića...", rekao je on.

Ranije se oglašavala i njegova sestra koja je tvrdila da joj on piše i to pretnje poput toga da će je silovati.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.