24 GODINE OD UBISTVA KRALJA MODE! "ĐANI NEDOSTAJEŠ MI SVAKI DAN": Donateli Versaće TUGA za bratom NE PRESTAJE!
Foto: Profimedia

tuga ne prestaje!

24 GODINE OD UBISTVA KRALJA MODE! "ĐANI NEDOSTAJEŠ MI SVAKI DAN": Donateli Versaće TUGA za bratom NE PRESTAJE!

Sećanje na pokojnog brata vratilo bolne uspomene...

Objavljeno:

Danas se navršava 24 godine od tragične pogibije svetski poznatog kreatora Đanija Versaćea.

Njegova sestra Donatela s bolom obeležava ovaj datum i ovim tužnim povodom se oglasila na društvenoj mreži Instagram.

- Uvek smo znali da nasmejemo jedno drugo. Đani, nedostaješ mi svaki dan - istakla je poznata kretorka uz fotografije pokojnog brata.

Podsetimo, Versaće je za života proglašen "kraljem mode“. Današnju modu stvorio je upravo on, sin krojačice koji je prvi razumeo značaj slavnih osoba u prvim redovima modnih revija.

U jutro tog kobnog 15. jula 1997. godine, Đani je imao razloga za radost i osmeh na licu. Porodična modna kompanija "Versaće" vredela je celih milijardu dolara. Nekoliko dana pre, Đani, njegova sestra Donatela i brat Santo, u Njujorku su s bankarima potpisali ugovor veka. Njihova porodična kompanija izlazila je na berzu.

Radostan zbog svega lepog što mu se u životu zbiva, Đani odlazi na svoju omiljenu destinaciju, u Majamiju, gradu koji je kreator obožavao i koji je obožavao njega. Nije znao da je u Majami iz Njujorka stigao i Endru Kunanan, koji je na četiri različita kraja Amerike ubio četiri čoveka, između ostalih i onog koji je čistio groblje u Njujorku, od koga je ukrao stari kombi kojim se zaputio prema jugu.

U vreme ubistva, s Đanijem je bio njegov dugogodišnji životni partner i ljubavnik, nekadašnji model i modni kreator Antonio Damiko. Samo pukom srećom, nije s njim tog jutra izašao u šetnju.

– Čuo sam pucanj. Moje srce je odjednom prestalo da kuca. Istrčao sam napolje i onda video Đanija kako na stepenicama leži u krvi – ispričao je Damiko u aprilu 2017. godine i prvi put nakon 20 godina progovorio o ubistvu slavnog kreatora.

Nekoliko minuta nakon ubistva, dok je još šokiran stajao na krvavim stepenicama luksuzne vile, Antoniju je prišao agent FBI i zamolio za kratak razgovor i eventualne podatke koji bi mogli da pomognu u istrazi.

Više od dve decenije kasnije, istraga o ubistvu Đanija Versaćea još je otvorena i mnoga pitanja čekaju odgovor.

Versaćijevo carstvo procenjeno je na milijardu dolara, od čega je većinu ostavio Alegri, kćerki sestre Donatele - koja danas upravlja porodičnim modnim biznisom.

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.