ZBOG OVE FOTKE PUCAJU SUZE, OSMESI I NOSTALGIJA: Najveće domaće muzičke IKONE prošlog veka dok su bili MLADI!
Foto: printscreen

divno

ZBOG OVE FOTKE PUCAJU SUZE, OSMESI I NOSTALGIJA: Najveće domaće muzičke IKONE prošlog veka dok su bili MLADI!

Predrag Živković Tozovac je bio srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, prepoznatljiv po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu. Preminuo je 6. aprila 2021. godine u Beogradu

Objavljeno:

Jedne od sigurno najvećih muzičkih zvezda i najboljih vokala sa ovih prostora Usnija Redžepova, Lepa Lukić, Predrag Cune Gojković i Predrag Živković Tozovac zajedno su na fotografiji iz mladosti u narodnim nosnjama. Mnoge je “Omiljena četvorka” rastužila kada su na društvenim mrežama izašli zajedno uslikani u srećnijem i lepšem vremenu, posebno zbog toga što njih troje sa slike nisu više sa nama.

Sa samog početka karijere, puni energije i elana još tada su imali pokazivali prave umetničke potencijale. Fotografiju možete videti u nastavku teksta:

Predrag Cune Gojković je bio jugoslovenski i srpski pevač sevdalinki, narodnih, zabavnih i starogradskih pesama. Rođen je 6. novembra 1932. godine u Kragujevcu. Preminuo je 21. jula 2017. godine u Beogradu. Snimio je više od stotinu singlova, 15 albuma i isto toliko kompilacija. Njegove najpoznatije pesme su „Stani, stani, Ibar vodo“, „Kafu mi, draga, ispeci“, „Janičar“, „Ljubav mi srce mori“ i druge.

Lepa Lukić
foto: printscreen/instagram/nase_poznate_licnosti

Predrag Živković Tozovac je bio srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, prepoznatljiv po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu. Preminuo je 6. aprila 2021. godine u Beogradu.

Usnija Redžepova (Уснија Реџепова) je jugoslovenska i makedonsko-srpska folk pevačica romskog i turskog porekla. Rođena je 4. februara 1946. godine u Skoplju, a preminula 1. oktobra 2015. godine u Beogradu. Od 1964. godine je živela i radila u Beogradu. Pevačku karijeru je započela polovinom šezdesetih godina dvadesetog veka. Od tada je objavila devet albuma i 15 singlova i EP-ova. Na njenom repertoaru uglavnom su se nalazile makedonske narodne pesme, te numere sa juga Srbije. Osim toga, pevala je na romskom i turskom jeziku. Popularnost joj je donela uloga Koštane u istoimenoj predstavi Raše Plaovića koja je nastala po delu Borislava Stankovića. Predstava je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu bila punih 25 godina, a Usnija je Koštanu odigrala više od 150 puta.

Lepa Lukić je umetničko ime srpske pevačice izvornih i novokomponovanih pesama Lepave Mušović. Rođena je 16. januara 1940. godine u selu Miločaju blizu Kraljeva. Još uvek je jedna od najpoznatijih pevačica i spisak njenih mnogobrojnih hitova se nastavlja.

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.