JUGOSLAVIJA SE DIVILA NJENOM MOĆNOM GLASU, A DANAS JE NEPREPOZNATLJIVA: Hit "Volim te još" i danas mnogi pevaju!
Foto: Youtube

promenila se!

JUGOSLAVIJA SE DIVILA NJENOM MOĆNOM GLASU, A DANAS JE NEPREPOZNATLJIVA: Hit "Volim te još" i danas mnogi pevaju!

Evo kako danas izgleda pevačica iz hita “Volim te još”.

Objavljeno:

Amila Sulejmanović nekada je bila uspešna rok pevačica, koja je tada otpevala nebrojano mnogo pratećih vokala i jedan hit za sva vremena sa grupom Valentino – “Volim te još”.

Ona je odrasla u društvu poznatih muzičara, a na početku je pevala u bendu “Kazablanka” sa Mladenom Pavličićem i Admilom Ćeramidom, koji su kasnije bili u “Plavom orkestru”.

Amila počinje da peva prateće vokale novoosnovanom bendu “Valentino” na njihovom prvom albumu “No. 1” iz 1983. godine. Na kraju je sa bendom snimila duet pesmu “Volim te još”, ali u nazivu nije spomenuta.

Mnogi su se ubrzo pitali ko je ta devojka, a interesovanje za njom je prevazišlo čak i ostatak benda.

Međutim, članovima benda je proradila sujeta i Amila je kasnije više puta pomenula njihove pokušaje da je potisnu u stranu, sakriju i vrlo nezahvalno joj vrate za ne mali doprinos u stvaranju velikog hita. Naime, osim što je svojom moćnom i sigurnom interpretacijom pesmi dala odlučujući pečat, ona je i smislila čuveni refren, kasnije iskorišćen i od popularne dens grupe ’90ih “Dr Iggy”. Poslednji zajednički nastup imali su u Mostaru prilikom ispraćanja štafete, a onda se Amila otisnula u novu muzičku pustolovinu.

Amila je takođe privlačila tada veliku pažnju vezom sa bubnjarom grupe “Bijelo dugme”, čija popularnost je bila neverovatna, Goranom Ivandićem, koji se kasnije izvršio samoubistvo i dalje pod nerazjašnjenim okolnostima.

U toku raspada SFRJ, Amila se seli za London, gde i danas živi, Ona šalje svoje demo snimke sa izvođenjem bosanskih sevdalinki čuvenom kompozitoru Jah Wobble-u, koji je očaran njenim pevanjem bez pratnje ikakvih instrumenata. Time se otvara novo poglavlje u njenoj karijeri, te prelaz na eksperimentalnu/alternativnu/world muziku, ali paralelno školuje glas i kod Richard-a von Alde, u maniru italijanskog bel kanta. Tako pored pevanja u operi, ona danas nastupa širom sveta sa Wobble-ovim bendom “Deep space”, kao i brojnim džez muzičarima.

Međutim, nakon mnogo godina za Amilu kao da je vreme stalo i ona izgleda izuzetno mladoliko, što možete da vidite u nastavku teksta:

Međutim, nakon mnogo godina za Amilu je život odveo na skroz drugu stranu, a za nju kao da je vreme stalo i ona izgleda izuzetno mladoliko, što možete da vidite u nastavku teksta:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.