GLUMAC NIKOLA ĐURIČKO IPAK DOŠAO U BEOGRAD: U Srbiju mogu da me vrate Fest i divni prijatelji!
Foto: Drgana Udovičić

AU!

GLUMAC NIKOLA ĐURIČKO IPAK DOŠAO U BEOGRAD: U Srbiju mogu da me vrate Fest i divni prijatelji!

Glumac Nikola Djuričko živi u SAD, ali je za potrebe predstavljanja filma "Živ čovek" na Festu, ipak došao u Beograd.

Objavljeno:

Film "Živ čovek" u režiji Olega Novkovića, a po scenariju Milene Marković biće prikazan večeras u 19 sati u Kombank dvorani u okviru programa Festa, a glumac Nikola Djuričko koji igra glavnu ulogu u ostvarenju u susretu sa novinarima kaže da u Srbiju može da ga vrati Fest i divni prijatelji.

U središtu ostvarenja "Živ čovek" je beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda "Sinovi" Igor Đelić-Đela, živi sa ženom Sunčicom, sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno.

U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život.

Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

Nikola Đuričko
foto: Dragana Udovičić

U filmu osim Djurička igraju Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović Scenaristkinja Milena Marković napominje da je o svojoj generaciji pisala samo za filmove "Sutra ujutru" i "Zziv čovek" Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović.

"Likovi oba filma su rasli u istoj epohi i delili su isti sistem vrednosti. Reč je zapravo o ideologiji rokenrola koja je na njih ostavila presudan uticaj." kazala je Marković.

Reditelj Oleg Novković ima praksu rada sa glumcima pre početka snimanja filma.

Kako kaže glumci su najvažniji za njegova ostvarenja.

"Glumci stvaraju likove za koje gledaoci moraju da poveruju da su živi ljudi. Glumci oživljavaju te interesantne ličnosti za čiju sudbinu strepimo. Da bi glumci došli do zajedničkog načina igranja, neophodne su probe pre snimanja. Princip je: reditelj-glumac-lik...i od toga ne odustajem u stvaranju svojih filmova" kazao je Novković.

Glumac Nikola Djuričko živi u SAD, ali je za potrebe predstavljanja filma "Živ čovek" na Festu, ipak došao u Beograd.

"Nikada ne pravim rang listu mojih uloga i filmova u kojima sam ih ostvarivao. međutim, nema sumnje da je ovo najveća uloga koju sam do sada na filmu ostvario, jer ona nosi ceo film. U tom smislu, imao sam veliki izazov da stvorim taj filmski lik, ali i mogućnost da ga u nijansama predstavim" kazao je Djuričko i dodao da je lik kojeg igra u filmu "Živ čovek" zapravo trpni junak.

Nikola Đuričko
foto: Dragana Udovičić

Poznati glumac je naglasio da su probe sa rediteljom pre snimanja filma bile poput čarolije.

"Glumci tu imaju vremena da istražuju, da osete kolege kao saradnike, da daju prave predloge...Pomogle su mi kolege mnogo u nasajanju ovog filma i sada je prilika da im se zahvalim" kazao je Djuričko Na pitanje da lu je otišao iz Srbije jer su mu dosadile ponuđene uloge za film i pozorište u Beogradu, Djuričko je naglasio d tako nešto nikada nije izgovorio "Gluma je moj posao... i bolest i strast. U Srbiju uvek može da me vrati Fest, divni prijatelji, odsustvo korone... Nikada zapravo nisam otišao iz Beograda i Srbije, već sam samo karijeru preselio u SAD" kazao je Djuričko.

Kako kaže njegov junak u filmu bori se da ne umre u duši.

"Biti živ čovek znači da radi srce. To je medicinska definicija. Sa druge strane, svako od nas mora da se potrudi da ne umre u duši.za različite ljude, različite stvari znače da su živi" kazao je Djuričko.

Nada Šargin napominje da je žena koju igra u filmu hrabra, zabavna, žestoka, zanimljiva, ali i teška i svoja.

"Milenini likovi koje ja igram u Olegovim filmovima imaju čvrstinu i uvek idu dalje ma šta se dogodilo. Oleg mi je kazao "Sunčica je sunce, a sve ostalo su planete" i bilo mi je jsno šta treba da igram" kazala je Šargin.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.