U VERI PRONALAZI SPAS ZA SVE PREPREKE,ZA USKRS SE VRATILA NA VELIKA VRATA! Jovana Tipšin: "VERUJEM U VEČNI ŽIVOT"!
Foto: Privatna arhiva

eksKluzivno za espreso

U VERI PRONALAZI SPAS ZA SVE PREPREKE,ZA USKRS SE VRATILA NA VELIKA VRATA! Jovana Tipšin: "VERUJEM U VEČNI ŽIVOT"!

Svi smo se uželeli poznate pevačice.

Objavljeno: 19:00h
Milica Stanimirović

Pevačica Jovana Tipšin proglašena je za "otkriće godine" sa samo 18 godina. Snimila je dosta hitova koje i danas rado slušamo na svim mogućim žurkama.

Ekskluzivno za Espreso portal progovorila je o teškim životnim trenucima, koji su je naterali da gleda napred i dali joj vetar u leđa, kao i o svojoj karijeri i odnosima sa kolegama sa estrade, ali i oktila da je za najvažnji hrišćanski praznik snimila pesmu, koja se može nazvati njenom povratničkom.

Jovana Tipšin
foto: Privatna arhiva

1994. godine je u izdanju PGP RTS-a izašao debitantski album „Drugarice za kasne sate“. Proglašeni ste za otkriće godine. Kako je sve izgledalo u Vašim očima? Koliko je bio težak početak?

- Izgledalo je božanstveno i bila sam mnogo srećna što sam sa 18 godina bila proglašena za otkriće godine, a to je bilo duplo slavlje jer sam tog dana slavila i punoletstvo. Potrajalo je do sitnih sati uz puno muzike i smeha.

Kada ste izbacili pesmu “U tvome telefonu” totalno ste promenili imidž i iz plavuše prešli u brinetu.

- Želela sam da napravim neku promenu i uspela sam u tome i mnogima sam se svidela kao brineta, ali sebe najviše volim kao plavušu jer sam celoga života plava.

Kako ste došli na tu ideju, budući da ste bili prepoznatljivi kao plavuša? Ima li u toj Vašoj pesmi autobiografske priče?

- Nema autobiografske priče u pesmi ''U tvome telefonu'', ali mnogi su se pronašli u njoj. Pesme je veliki hit već sedamnaest godina. Novi klinci je slušaju barabar sa novim pesmama. Nema žurke na kojoj se barem pet puta ne čuje ''U tvome telefonu''.

Jovana Tipšin
foto: Privatna arhiva

Da li ste imali nekada neki problem sa kolegom/koleginicom, neka neprijatna situacija?

- Nikada ni sa jednim kolegom ili koleginicom. Ja poštujem i cenim sve svoje kolege i koleginice. Isto tako uživam njihovo poštovanje već godinama. Ubeđena sam da ne postoji osoba sa estrade koja bi imala da kaže bilo šta loše za mene.

Imate prijatelje na estradi?

- Imam, naravno. Estrada je puna divnih i plemenitih ljudi, ali nažalost u poslednje vreme se slabije viđamo zbog situacije u zemlji, ali i zbog obaveza koje svako od nas ima. Nekada smo se viđali na nastupima, snimanjima emisija, ali sada je sve manje takvih prigoda, pa se jedni druge viđamo uglavnom preko društvenih mreža.

Jovana Tipšin
foto: Privatna arhiva

Na šta ste najviše ponosni? (što se tiče karijere)

- Ponosna sam na sebe jer svoju karijeru nisam gradila skandalima nego ljubavnim pesmama i velikim radom i ulaganjem u karijeru. Najvažnije je da ste dobar čovek. Popularnost me nije promenila. Najvažnije je da znate ko ste i koliko vredite. Ponosna sam na sebe jer 27 godina godina trebate opstati, a to možete samo trudom i radom.

Da li vam je nekada smetalo što su Vas ljudi često porediili i mešali sa Jelenom Karleušom, budući da fizički jako ličite?

- Nije mi smetalo jer je Jelena prelepa, pametna i uspešna devojka.

Jovana Tipšin
foto: Promo foto

Zbog čega ste odlučili da se povučete iz medija, obzirom da nemamo često priliku da Vas viđamo na Tv/Novinama/Portalima?

- Nikada se nisam povukla sa estrade. Pojavim se u medijima onda kada imam nešto novo da prezentujem i kada snimim nove pesme. Više od toga nije potrebno. Pojavljivala sam se udarno onda kada je trebalo da bude tako, a to je na početku karijere, sada imam svoje mesto na estradi i mogu da se opustim i uživam u plodovima svoga rada.

Da li imate nešto novo u planu?

- Snimila sam novu duhovnu pesmu koja se zove "Isuse Hriste spasitelju sveta". Spot je snimljen u Hramu Sv. Save, a promocija spota biće za Vaskrs na mnogim televizijama. Pesmu je pisala Maja Kovačević (majka 11 dece) aranžman i muziku je radio Aleksandar Kobac, a spot je radila Toxic produkcija.

https://www.youtube.com/watch?v=mSnCfaNJDZ8

Jovana Tipšin
foto: Privatna arhiva

Veoma ste pobožni, koliko Vam vera pomaže da pregurate teške situacije koje Vam se dešavaju?

- Jesam ,smisao života je vera, molitva, post, ispovest, pričest i širiti ljubav. Vera u Boga u najtežim trenucima mi daje snagu da idem napred. Uvek kažem, neka bude volja Božija. Verujem u večni život i radujem se da ću jednoga dana kad me Bog pozove videti moju mamu, tatu i sve najmilije.

Koliko ulažete u sebe? Da li ste imali neke plastične operacije i šta mislite o njima?

- Ulažem dosta u sebe i u svoje obrazovanje. Ulaganje u sebe je najveća i najisplativija investicija.

Jovana Tipšin
foto: Promo foto

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.