22 GLUMCA SU NAS NAPUSTILA, A UZ SERIJU "SREĆNI LJUDI" SMO ODRASLI: Oni su sada na NEBESKOJ SCENI!
Foto: Printscreen/RTS

POTRESNO

22 GLUMCA SU NAS NAPUSTILA, A UZ SERIJU "SREĆNI LJUDI" SMO ODRASLI: Oni su sada na NEBESKOJ SCENI!

Velika tuga

Objavljeno:

Jedna od najgledanijih serija na našim prostorima, "Srećni ljudi", okupila je oko 140 glumaca koji se pojavljuju u 70 epizoda. Premijerno je prikazivana 1993. godine, nakon čega je reprizirana mnogo puta. Od tada do danas dvadesetdvoje glumaca nas je napustilo, a neki od njih su prerano otišli na „nebesku scenu“.

Prvi je preminuo Predrag Milinković, davne 1998. godine. On je tumačio čak dve uloge, poštara Jovana i batlera Sofronija, koji je služio u kući Ozrena Soldatovića. Potom nas je 2000. godine napustio Nikola Milić, koga se gledaoci sećaju po ulozi Đure Nedeljkovića “Sultana”, odnosno šefa jezičkog odeljenja u kojem rade Tanja Bošković, Radmila Živković, Ljiljana Dragutinović i Jelica Sretenović.

Čuvena Ristana Golubović, odnosno Radmila Savićević, preminula je 2001. godine u 75. godini života. Tri godine kasnije, glumački svet napustio je Mihajlo Bata Paskavljević koji je tumačio lik Veselina Veličkovića Veska, odnosno vlasnika kuće čiju sobu je iznajmljivala Đina Golubović. Jednu od zapaženijih uloga imao je Danilo Lazović, kao Šćepan Šćekić, koji nas je napustio 2006. godine, a samo dve godine kasnije i Živojin Žika Milenković, odnosno Tiosav Marjanović Garac, otac Lole Golubović.

radmila savićević
foto: Printscreen

Za Milenkom Zablaćanskim, koji je preminuo 2008. godine, javnost je nedeljama tugovala, a tri godine kasnije glumačku scenu napustili su Petar Kralj i Olivera Marković. Čuvena Ružica Sokić igrala je Veliborku Prodanović koja živi na ranču prokletih, a preminula je 2013. godine.

Milenko Zablaćanski
foto: Printscreen

Glumac Dušan Poček, koji je igrao lik Ilije Pandurovića, preminuo je 2014. godine, a te godine je nas je napustio i Nikola Simić, koji je igrao komšiju Mihajla Ostojića. U 2015. godini, posle duge i teške bolesti, preminuo je Vlastimir Đuza Stojiljković, u seriji poznatiji kao Marinko Bidžić ili Konte Mario Marko del Tintoreto, kao i njegov kolega Selimir Tošić.

Godine 2016. preminuli su Dušan Golumbovski, koji je igrao lik Ozrena Soldatovića, kao i čuveni glumac Velimir Bata Živojinović, koji je u "Srećnim ljudima" tumačio lik Aranđela Golubovića.

Bata Živojinović
foto: youtubescreen

2018. godine glumački svet ostao je bez glumca Božidara Stošića, koji je tumačio lik vlasnika kladionice Srećka Šljivića. U 2019. godini čak tri glumca iz ove popularne serije napustila su glumački svet - Zoran Rankić, poznatiji kao Žarko Popara, Mihajlo Miša Janketić koji je igrao lika direktora Paligorića i Marko Nikolić, koji je u seriji bio Velimir Davidović, odnosno “Bata Šejn”.

Jedan od glavnih likova, Vukašin Golubović, odnosno glumac Desimir Stanojević preminuo je 2020. godine u 69. godini života. Ove godine, u 57. godini života preminula je glumica Slavica Radulović, koja je tumačila lik konobarice u klubu.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.