KOBNE VEČERI IŠLA JE IZ BEOGRADA ZA ZAGREB, NESREĆA JU JE SAČEKALA GDE I TOŠETA: On se vratio do nje i kleknuo...
Foto: Print Screen Youtube

POTRESNO

KOBNE VEČERI IŠLA JE IZ BEOGRADA ZA ZAGREB, NESREĆA JU JE SAČEKALA GDE I TOŠETA: On se vratio do nje i kleknuo...

Bila je uspešna glumica.

Objavljeno:

Dolores Lambaša je bila poznata hrvatska televizijska, pozorišna i filmska glumica. Rodila se u Šibeniku 29. februara 1981. godine. Volela je često da se priseti svog detinjstva:

— Mama je imala dvadeset, a tata dvadeset i dve godine kad su me dobili. Živeli smo u stanu koji je moj otac dobio od bake, u šezdeset kvadrata, prosečno, skromno ali veselo. Roditelji su se rastali kad sam imala trinaest ili četrnaest godina. Mislim da je moja majka patila zbog nerealnosti, ali i zbog očeve neozbiljnosti i poročnosti. Njoj je bio potreban čvrst i ozbiljan muškarac, kakav treba, zapravo, po mom sudu, svakoj ženi — pričala je ona.

Dolores je bila i poznata po tome što je uvek izlazila sa mnogo starijim muškarcima kao što su Ivo Gregurević, Frano Lasić i Josip Radeljak.

Dolores Lambaša
foto: Print Screen Youtube

Atraktivna hrvatska glumica u javnosti je uvek delovala glamurozno i starije, jer je obožavala da nosi kapute od kašmira, klasične kostime i male tašne, uvek je bila hrabra i svoja.

Ulogom u „Arm candy“ Dolores se dokazala kao nova glumačka snaga koja je mnogo obećavala.

Tada je bila u vezi sa hrvatskim glumcem Ivom Gregurevićem i uporno je pokušavala da upiše Akademiju dramskih umetnosti u Zagrebu. Tri puta neuspešno, ali nije odustajala. Bila je jako uporna:

— Gluma me privlačila odmalena. Još dok sam išla u vrtić kod časnih sestara upala sam u prvi plan. Radili smo s njima, uistinu za decu, velike predstave, s puno teksta. Jako mi je smetalo što druga deca teško pamte tekstove i prilično sporo govore u odnosu na mene. Ja sam tekstove pamtila odmah, a toliko sam bila nestrpljiva da bih ostalu decu samo oterala sa pozornice i nastavljala bih da se igram sama sa sobom — pričala je Lambaša.

Veliki trenutak u njenoj karijeri bio je kada je dobila ulogu u filmu „Verujem u anđele“. Upravo je tom ulogom dokazala kako može da odglumi jake uloge koje publiku ostavljaju bez teksta.

Dolores Lambaša
foto: Print Screen Youtube

Ali, kako je u vreme premijere upoznala Dikana Radeljaka, uloga u filmu otišla je u drugi plan.

Veza Dolores i Dikana bila je svakim delom popraćena u poznatim časopisima, a mnogi nisu mogli a da je ne uporede sa Dikanovom bivšom devojkom Vlatkom Pokos. Za razliku od Vlatke, Dolores je vezu sa Dikanom raskinula u tajnosti i nastavila dalje.

Činilo se kao da je na pragu tridesetih godina napokon došlo vreme da se ova mlada dama posveti sebi i svojoj karijeri. Međutim, zla sudbina za nju je imala druge planove.

Dolores, u trenutku svoje velike popularnosti, kada je imala samo 32 godine, tragično je izgubila život u teškoj saobraćajnoj nesreći...

Kobne večeri vraćala iz Beograda za Zagreb.

Njen prvobitni plan bio je da sa kolegom Stojanom Matavuljem prespava u hotelu u Iloku, međutim u poslednjem trenutku odlučili su se za noćnu vožnju. Nakon zabave sa prijateljima, Dolores i Stojan krenuli su put Zagreba.

23. oktobra 2013. godine u 6:45 sati ujutru, njihov automobil, koji je vozio Matavulj, sudario se sa drugim vozilom. Od siline udarca oba vozila sletela su s puta, a mlada glumica, iako je bila vezana, izletela je kroz prozor.

— Nisam ga prepoznao i samo sam mu rekao da sam u redu, a on mi je odgovorio da je njegova saputnica teško povređena. Tada sam video da neko leži pored, on se vratio do nje i kleknuo, dozivao je... Grozna situacija. U međuvremenu su se neka vozila zaustavila, a vrlo brzo došla je i Hitna pomoć — prepričao je nakon nesreće jezivu scenu vozač automobila sa kojim su se sudarili Dolores i Stojan.

Dolores Lambaša
foto: Print Screen Youtube

Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, Dolores je prevezena u bolnicu gde je odmah operisana, međutim zbog težine njenih povreda lekari nisu bili optimistični. Samo nekoliko sati kasnije izgubila je bitku. Nesreća u kojoj je tragično stradala dogodila se kod Slavonskog broda, na istoj deonici puta na kojoj je 6 godina ranije poginuo i Toše Proeski.

Glumicu čijoj lepoti su se svi divili, mnogi su je nazivali ikonom novijeg hrvatskog filma, a najveću popularnost doživela je u filmu "Verujem u anđele", kao i u serijama "Odmori se, zaslužio si", "Zauvek susedi", "Zakon ljubavi", "Najbolje godine", "Ruža vetrova", kroz koje ju je upoznala i srpska publika.

U poslednjem, neobjavljenom intervjuu, koji je dala za hrvatske medije izjavila je da joj je jedina želja da bude živa i zdrava.

— Za trideset godina volela bih da budem živa i zdrava. Volela bih i dalje glumim, plovim i lovim ribu. Ma, ne treba meni puno. Mene mogu povrediti samo razočaranja. Znam koliko sam spremna učiniti za ljude koji uspeju da uđu u prvi krug mog srca, ta ljubav je bezuslovna. Ali kada očekujem isto od tih ljudi, gotovo uvek se razočaram. U životu je najbolje očekivati određene stvari samo od sebe i sam sebi dokazivati vlastiti rast — rekla je tada Dolores.

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.