GLUMICA JE LEPOTOM OSVOJILA BALKAN: Doživela je PREOBRAŽAJ, preko noći se zamonašila i otišla u pustinju!
Foto: youtube printscreen

niste znali!

GLUMICA JE LEPOTOM OSVOJILA BALKAN: Doživela je PREOBRAŽAJ, preko noći se zamonašila i otišla u pustinju!

Doživela preobražaj!

Objavljeno:

Jedna od onih koja je mnoge šokirala kada se odlučila na ogromnu promenu u svom životu i to u jeku popularnosti je hrvatska glumica Edita Majić.

Mlada glumica pre više od 15 godina je izabrala da bude bosonoga, u isposništvu, u velikom siromaštvu, u celodnevnoj tišini, a oglašvala se tek u molitvi. A onda je otišla u pustinju.

Nekadašnja glumica otišla je u samostan sv. Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka.

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Javnost u Hrvatskoj je bila šokirana njenom odlukom koja se bukvalno dogodila preko noći. Nikome nije bilo jasno iz kog razloga je rešila da se odrekne svega.

zabava, estrada, edita majkić
foto: youtube printscreen

Njen život je bio potpuno drugačiji od svakidašnjeg: nije imala grejanje u sobi, ni toplu vodu, spava u ćelijama na ležajima od slame, a veći deo godine provodi u postu i molitvi.

A onda je Mani Gotovac, spisateljica s kojom je Edita sarađivala jednom prilikom izjavila da glumica zapravo nije mogla da preboli nesrećnu ljubav i da je zbog toga čak počela da uzima heorin, da bi na kraju pobegla od svega.

Ove navode su porodica i najbliži prijatelji glumice demantovali, a kada je to čula Edita je iz Avile poslala pismo u kojem je poručila da sve to nije istina, te da ona i Mani nikada nisu bile prijateljice pa iz tog razloga spisateljica ne može biti verodostojan izvor podataka.

Edita je u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živela.

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje... ovih nekoliko godinica proživeti što lepše..., a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu... onda je bolje uopšte da ne postojimo - rekla je Edita i dodala da je u tom periodu preispitivanja osetila duhovni poziv.

- Uvek mu možemo reći “ne”, ali onoj duši koja je srela Božju ljubav, usuđejem se da kažem, nemoguće je da kaže “ne“ na Božiji poziv.

Inače, sestra Edita je 2017. odlučila da još radiklanije služi Bogu i otišla je da živi izvan samostana, u pustinji. Njena majka Jadranka je ranije progovorila o sudbini svoje ćerke.

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i usamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći- ispričala je Jadranka.

(Espreso/Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.