TO MU NIKADA NEĆE ZABORAVITI! POZNATA VODITELJKA JE ZBOG NJEGA OSTALA BEZ PLATE: POJEO JE, ali BUKVALNO!
Foto: Privatna arhiva

espreso ljubimac!

TO MU NIKADA NEĆE ZABORAVITI! POZNATA VODITELJKA JE ZBOG NJEGA OSTALA BEZ PLATE: POJEO JE, ali BUKVALNO!

Za Espreso je otkrila njegove vrline i njegove nestašluke.

Objavljeno: 14:10h

Voditeljka Marija Lazić dom deli sa franucuskom pudlom, koji je dobio nadimak Fifi i koja ima osam godina. Proverili smo sa ovom poznatom damom koliko ona dobro poznaje svog "cimera".

Gde je nabavljen ljubimac? Da li je usvojen ili kupljen?

– Fifija sam dobila od moje kume, Tamare Radovanović. Imala sam druge ljubimce, ali psa nikada i dok ga nisam dobila nisam imala predstavu da je moguća tolika ljubav prema životinji.

Šta najviše voli da jede?

– Uprkos tome sto ima problema sa varenjem i strogo mu je zabranjeno, Fifi najviše voli da jede našu hranu, ali za razliku od drugih pasa on je često veoma probirljiv, čak i kada je meso u pitanju. Šunke od pojedinih proizvođača ne želi čak ni da onjuši. Tako da nam je jasno pokazao sta da izbegavamo.

Ima li omiljenu igračku?

– Ima i ta igračka više nema nikakvu formu niti oblik već je obično parče krpe, ali on ne odustaje od nje, vuče je svuda sa sobom i obavezno spava sa njom.

zabava, estrada, Marija Lazić
foto: Privatna arhiva

Gde spava?

Spava sa nama u spavaćoj sobi, nekad pored kreveta, nekad se ušunja u sam krevet, mada ukoliko se beba budi u toku noci on demonstrativno ode u drugu prostoriju da uživa u mraku i svom miru sasvim sam.

Kako se slaže sa drugim životinjama?

– Ne slaže se. Sigurna sam da on misli da je čovek i uopšte ne konstatuje druge pse niti se igra sa njima. Često se desi da ga odvedem u park, a on sedne pored mene na klupu i odatle posmatra druge kučiće kako se igraju.

Sa kim najviše voli da se igra?

– Definitivno sa Valeriom (ćerka Marije Lazić i Vuka Živkovića). S obzirom na to da je u stanju da satima donosi bačenu lopticu, mi stariji uglavnom brzo izgubimo strpljenje za tu igru, dok njoj to nikada ne dosadi.

Ko mu je omiljeni član porodice / domaćinstva?

– Valeria.

Ko ga najčešće izvodi u šetnju?

– Nema pravila, iz prostog razloga što ga, uglavnom, svuda vodimo sa sobom, kada prilike to dozvoljavaju, i u inostranstvo i na more.

Gde najviše voli da boravi (priroda/stan/park/šuma...)?

– Najviše voli da je kod kuće. Često se desi da ne želi da izađe sa nama. Takođe kada pada kiša ili sneg nije oduševljen kada pokvasi šapice.

zabava, estrada, Marija Lazić
foto: Privatna arhiva

Ko ga čuva kada vlasnik nije kod kuće?

– Dok smo na putovanjima boravi kod mojih roditelja, koji su u početku bili protiv toga, a sada ga obožavaju i veoma pate kada se Fifi vrati kod nas.

Najveći nestašluk?

– Kada mi je bukvalno "pojeo" pola plate! Novac spreman za plaćanje računa je bio na niskom stočiću, a on štene kojem rastu zubići.

Neki poseban ,,talenat''?

– Kažu da su pudle veoma pametne i da pamte do 300-400 reci i Fifi apsolutno potvrđuje to. Naime, svaku igračku donese kada mu to kažemo, bilo da je jež, koska, pile, lopta itd. Kada je žedan ili gladan pokaže na svoju činiju, ukoliko želi napolje da obavi nuždu, samo kucne šapicama o ključeve na ulaznim vratima itd.

Čega se plaši?

– Grmljavine i petardi. Ne smem ni da pomislim u kakvoj su traumi i životnoj opasnosti ulični psi tokom novogodišnjih praznika i smatram da bi trebalo da se najstrože zabrani sva moguća pirotehnika i petarde. Zašto bi nečija glupa i neumesna zabava koštala povrede ili čak života ijednu životinju?!

(Espreso/M.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.