DUGO JE NIJE BILO! SRPSKA GLUMICA NAKON PAUZE NAJAVILA POVRATAK: Ponovo snima VELIKE projekte!
Kalina Kovačević, Foto: Marina Lopičić

najavila povratak!

DUGO JE NIJE BILO! SRPSKA GLUMICA NAKON PAUZE NAJAVILA POVRATAK: Ponovo snima VELIKE projekte!

Glumica ponovo snima velike projekte

Objavljeno:

Poznata glumica Kalina Kovačević, napravila je pauzu od snimanja jer se ostvarila kao majka po drugi put, a počela je da snima sa samo 17 godina u filmu “Jesen stiže, dunjo moja”.

Posle pauze od dve godine glumica se prošlog leta vratila matičnom poslu, najpre pred kameru, a potom i u pozorište.

“Povratak na male ekrane, što me veoma raduje. Završila sam snimanje serije “Vreme zla”, u kojoj igram zajedno s Goranom Bogdanom, Miodragom Krivokapićem, Nadom Šargin. Sa nekima od njih sam i pre radila, a s Goranom mi je ovo prvi put. Zaista je bilo jedno divno iskustvo, jer je on savršen partner i kolega. Seriju je režirao Ivan Živković, a producent je Goran Šušljik. Veoma mi je drago što smo radili jednu ozbiljnu epohu, koju smo snimali četiri, pet meseci. Od jeseni će moći publika da me gleda na malim ekranima, što me izuzetno raduje. Nisam od onih glumaca što jurcaju da budu u svakom projektu, već vodim računa kako gradim svoju karijeru.”

Glumica otrkiva da li joj je umetnički proces iznad svega.

“Mnogo volim umetnost i taj proces stvaranja. Nemam ništa protiv komercijale ukoliko ima dobru ideju i sadržaj. Ovaj posao sam izabrala zato što volim da budem umetnik, da zapitam gledaoca, da ga navedem na razmišljanje, a ne da bih bila popularna. Volim da kroz umetnost utičem na društvo. U današnje vreme popularnost je sastavni deo našeg posla, mada mi je žao što neki novi mladi ljudi biraju ovaj posao zarad slave, a to je danas najjednostavnije postati. Treba ostati u svom poslu dobar i to je zanat na kome morate da radite čitav život.”

Kalina dodaje da život glumca deluje lako, ali da to nije tako.

“Bitan je trening i zato je glumicama daleko teže kada prave pauze, mislim na trudnoću. Na sreću, gluma je kao vožnja biciklom, brzo se vratite, ali opet ta pauza ostavi traga na samopouzdanje, novi kontakt sa novinarima i javnim životom. S obzirom na moje višegodišnje iskustvo, jer sam u poslu već 20 godina, nekako sam sazrela da ne dovodim u pitanje sebe i svoja umetnička dostignuća.”

Glumica dodaje da nije isto igradi pred punom salom i onom koja je manjeg kapaciteta zbog korona virusa.

“Već 18 godina igram u Narodnom pozorištu i to je kao neki trening. Ali nije isto igrati pred prepunom salom i pred salom gde imate dva mesta prazna, pa dva zauzeta. Nažalost, nije to do kraja ono pravo pozorište koje svi volimo i kom se svi radujemo. Žao mi je što neke predstave trpe, poput “Velike drame”, jer imaju veliki ansambl. Jedva čekam da se ova situacija smiri. Znate kako kažu: “Uvek posle kuge dođe renesansa” i ja joj se jako radujem”, kaže ona.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.