PRATIO JE OD ZAGREBA DO HVARA! NINA BADRIĆ U SUDNICI OČI U OČI SA UHODOM: Progonio je čitave DVE GODINE!
Nina Badrić, Foto: Instagram printscreen

užas!

PRATIO JE OD ZAGREBA DO HVARA! NINA BADRIĆ U SUDNICI OČI U OČI SA UHODOM: Progonio je čitave DVE GODINE!

Pevačica je ostala kod iskaza datog u tužilaštvu kad je detaljno opisala da joj je slao pisma i pesme

Objavljeno:

Hrvatska pevačica Nina Badrić danas je bila u sudnici Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu, povodom suđenja Iliji M. (57), penzioneru, koji je dve godine uhodio Badrićevu, od Zagreba do Hvara, te joj slao pisma i pesme.

Badrićeva je uznemirena ušla u sudnicu.

- Ja ne želim s ovim čovekom biti u sudnici. Ja se njega bojim. Zašto me stavljate u ovu situaciju? Zar nije dovoljno da me godinama uhodi i stalka - rekla je Nina, navodi Jutarnji list koji je objavio i fotografije iz sudnice.

Na to je sudija, kako bi Badrić mogla u miru dati iskaz i da se priseti okolnosti zbog kojih su se svi našli u sudnici, Iliju M. uputio van sudnice.

Pevačica je ostala kod iskaza datog u tužilaštvu kad je detaljno opisala da joj je slao pisma i pesme, te joj dolazio na zagrebačku i hvarsku adresu, a uočila ga je i na Braču.

Odgovarajući na pitanja Krešimira Čule, advokata okrivljenog, odgovara li na poruke i komentare obožavatelja koji joj pišu na društvenim mrežama, Badrić je rekla da "odgovara tu i tamo, a da znaju odgovoriti i administratori koji joj vode društvene mreže”.

Potom je Čulu zanimalo je li osobno odgovorila na neke komentare Ilije M. ili je pak to u njeno ime učinio administrator i da li je njegove poruke uopšte čitala.

- Ne, koliko se sećam, ja nisam. Ali znam da sam bila zatrpana objavama Ilije M., a to njegovo prezime dosta je poznato u Hrvatskoj. Moguće je da mu je odgovorio administrator, ali to se lako da proveriti - rekla je Badrić otkrivši da čita komentare osoba koje lično poznaje.

Osvrnuvši se na deo optužbe da joj je Ilija M. dolazio na zagrebačku adresu stanovanja, Čule ju je pitao gde je tačno usledio taj susret, odnosno je li bio ispred zgrade ili ispred vrata stana u stepeništu.

- Zvonio je na moje zvono na ulaznim vratima zgrade. Videla sam na kameri sedog čoveka koji me godinama proganja, a kako sam bila u izlasku, sišla sam odmah te sam ga ljudski zamolila da me ostavi na miru i zapretila policijom. Prepala sam se. Tupim staklenim pogledom gledao je u mene i rekao mi da ima ljubavne pesme za mene. Doći na moja vrata na dve različite adrese u dva različita grada i to baš dok sam ja tamo je zastrašujuće - dodala je pevačica koju je potom iznervirao set Čulinih pitanja oko zidića s kojeg ju je u Jelsi promatrao obožavatelj.

- Kakav je to zidić? - znatiželjan je bio Čule na što mu je Badrić odgovorila u nevjerici da je zidić lijep.

- Jel' taj zidić vaš, na vašoj parceli ili je na javnom prostoru? I koliko je velik? - dopunio se Čule.

- Na javnoj površini, pod mojim prozorom, a veličinu ne znam, trebalo bi ga izmeriti - odgovorila je Badrić.

- U koje doba dana je okrivljeni sedeo na tom zidiću? I je li bilo još ljudi? - nastavio je pitanja na istu temu.

- Usred bela dana, ali tačnog sata se ne sećam. I bio je sam, okolo nigde nikog drugog - strpljivo je dodala Badrić.

Zatim ju je upitao sede li na tom zidiću inače turisti preko dana, na šta se Badrić s nevericom zapitala: "Dajte se uozbiljite. Zar smo došli ovde pričati o tom zidiću?".

Vezano za dio optužbe da je Ilija M. uhodio Badrić i po trgovinama u Zagrebu, otkrila je da ga je viđala gotovo svakodnevno ispred Veronike koja je ispred njene kuće, kao i u Konzumu.

Nakon “rešetanja” s pitanjima, Ilija M. vraćen je u sudnicu te je imao priliku postaviti pitanja pevačici, no pitanja imao nije. Do iduće rasprave biće psihijatrijski veštačen na okolnost njegove uračunljivosti.

Podsetimo, opsednutost penzionera Ilije M. pevačicom intenzivirala se u avgustu 2018., kad je intenzivno počeo da piše komentare na njenim profilima na društvenim mrežama, a nakon što ga je blokirala, usledili su njegovi dodatni potezi.

Odlazio joj je na kućnu adresu i zvonio na vrata, slao pisma i pesme, ukazivao se pod prozorima stanova i hotela od Zagreba, preko Brača, do Hvara. Pratio ju je i po prodavnicama, te samo u tišini zurio u nju. Iako mu je Nina Badrić rekla u dva navrata da s njim ne želi nikakav kontakt, on to nije želio ili nije mogao da shvati.

(Espreso / Jutarnji list / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.