POSLE MEDIJSKE ĆUTNJE SANJA MALETIĆ ESKLUZIVNO ZA ESPRESO!Vodi borbe i poručuje: ZAHVALNA SAM BOGU NA SVAKOM DANU!
Foto: Printscreeen/Facebook

espreso intervju!

POSLE MEDIJSKE ĆUTNJE SANJA MALETIĆ ESKLUZIVNO ZA ESPRESO!Vodi borbe i poručuje: ZAHVALNA SAM BOGU NA SVAKOM DANU!

"Živim dostojanstveno. Zadovoljna sam onim što imam i zahvalna Bogu na svakom novom danu."

Objavljeno: 07:13h

Pevačica Sanja Maletić svoju popularnost stekla je veoma rano, napravila je bum na estradnom nebu posle svog prvog albuma kada je imala svega 25. godina i otada joj je uspeh išao samo uzlaznom putanjom.

Nizala je ogromne hitove od kojih se neki i dan danas slušaju i nezaobilazni su na svim slavljima. Karijeru nije gradila na skandalima, isključivo samo dobrom pesmom, iako su se u medijima pojavljivale razne spekulacije o njenom privatnom životu, javnosti nije dozvoljavala da joj zazire u intimu. Nikada nije krila svoje probleme sa štitnom žlezdom i želju da se ostvari kao majka.

Poslednjih par godina živi mirno i povučeno daleko od medijske pompe i svetla reflektora. Retko kada se pojavljuje u javnosti, samo po potrebi i sa nekom svrhom.

Sanja je sada samo za "Espreso" u eksluzivnom intervjuu otvorila dušu i govorila o svojoj trenutnoj situaciji, planovima u budućnosti ali i otkrila koliko joj ovakav stil života prija, i da zahvaljujući svom privatnom biznisu ne oseća posledice pandemije kao većina estradnih umetnika.

Sanja Maletić
foto: printscreen

Dugo se baviš javnim poslom i neko si ko je napravio dva ogromna mega hita koji se i danas rado slušaju na svim mogućim slavljima. Već duži vremenski period te nema preterano u javnosti, živiš mirno i povučeno. Šta je uzrok tome, ako zanemarimo trenutnu situaciju u zemlji i pandemiju Koronom?

- Ovaj spisak bi mogli da proširimo i dodamo "Ruzmarin", "Evo sviće zora", Ti si ljubav mog života....iako su ipak vodeće "S vremena na vreme" i "Mlađi".

Mene u suštini nikada nije bilo puno u medijima. Uvek sam bila onoliko koliko sam htela. Više volim žive nastupe i publiku od bilo koje emisije na televiziji. Što me je bilo manje u novinama ja sam bila srećnija.

Ne postoji pravilo da uz bavljenje javnim poslom ide buran zivot. Ja sam pronasla balans. Jednostavno je. Posao je posao, a van posla zivim jedan normalan zivot koji je ispunjen obavezama slicnim vecini zena u Srbiji.

Kako podnosiš zatvaranje i da li je na tebe lično uticala pandemija kao na neke pevače pa su tražili pomoć od države? Znamo da imaš i svoj privatni biznis, kako to funkcioniše i na koji način organizuješ sebi dan.

- Što se mene tiče ovo je period u kome sam se odmorila od putovanja , snimanja pa na kraju krajeva i rada. 25 godina putovanja po svetu umore i iscrpe. Izgubiš sebe kao umetnika jer se sve nešto nadovezivalo jedno na drugo bez pauze. Lično, nisam imala vremena da predahnem ili bilo šta promenim u svom životu i poslu. Ovo je jedan prirodni reset i meni je doneo lepe promene.

Na sreću, nije mi potrebna pomoć. Živim dostojanstveno. Zadovoljna sam onim što imam i zahvalna Bogu na svakom novom danu.

Firma koju imamo dobro posluje. U mojoj kući žive vredni i radni ljudi. Raditi se mora. Od gledanja u vedro nebo i kukanja nema hleba.

Sanja Maletić
foto: Damir Dervišagić

Neko si ko je jako senzibilan, i pogode ga neistine koje pročita o sebi pa čak i negativni komentari. Imala si neprijatnu situaciju kada je pre dve godine odjeknula vest u medijima da si preminula, tada si i ti i cela tvoja porodica doživeli šok. Takođe si preživela i horor kada te je taksista napao nožem. Da li si to isterala do kraja i da li su se kaznili počinioci? Primaš li danas neke pretnje preko društvenih mreža?

- Svakog normalnog čoveka pogode neistine i ružni komentari. ''Vratite stid u javni život. Stid je vrlo važan''! Neprijatnih vesti uvek ima, samo što se nikada nisam naučila da ih primim bez emocije.

Što se tiče prvopomenute, reč je o nekom portalu na kome je do sada izginulo pola estrade. A u drugom slučaju je policija odlično odradila svoj posao i počinioc je procesuiran. Hvala im. Što se tiče pretnji po društvenim mrežama, mogu reći da sam do sada bila pošteđena ružnih iskustava.

Otvoreno si pričala o borbi za potomstvo, planirala si da ideš u Prag na veštačku oplodnju. Teške su to stvari i osetljive. Ima li pomaka u tom smislu, radiš li još na tome ili si prepustila sudbini?

- Ova tema jeste osetljiva ali dok god je pitanje na tu temu pristojno sama tema nije neprijatna. Imala sam u planu da idem u Prag ali do realizacije nije došlo zbog sveobuhvatne kliničke slike koja mi u tom momentu nije bila dobra.

Do poslednjeg daha neću odustati. Čuda su moguća.

Sanja Maletić
foto: Marina Lopičić

Da se osvrnemo malo na Sanju pre popularnosti, retka si javna ličnost koja ima fakultetsku diplomu. Kakva je Sanja bila kao devojčica i student? Postoji li neka situacija iz prošlosti koja je na tebe ostavila duboki trag, bilo da je reč o nekom tužnom, neprijatnom događaju ili o tvojoj najvećoj radosti.

- Ja sam poslušno dete , a ono što se promenilo s godinama je da sam postala malo preka. Nije mana ali držim pod kontrolom. Obrazovanje je stvar ličnog zadovoljstva i satisfakcije. Nema veza sa tim da li si dobar pevač ili ne. Ispunjava me i moje znanje i moj talenat. Bogu hvala.

Tri događaja su ostavila najveći trag u mom životu.

-Rođenje sestre 1985 g. posle 12 godina mog samovanja. Nikada veću sreću nisam osetila.

- Rat 1992 god.

- Upokojenje mog poštovanog oca.

Godinama lečiš štitnu zlezdu, lekovima je držiš pod kontrolom. Koliko je sama bolest uticala na tebe da se promeniš u psihičkom i fizičkom smislu? Kakvo ti je sada zdravstveno stanje?

- Teška je to bolest . Kada još dobiješ i autoimunu bolest Hašimoto gratis , onda tek postaje zanimljivo. Borba je svakodnevna i nema pauze. Menjam se kao i svi mi. Dobila sam koji kilogram više ali ne muči me. Ako je išta dobro donela ova prinudna pauza u mom poslu to je da se u zdravstvenom smislu osećam bolje. Odmorna sam.

zabava, estrada, Sanja Maletić
foto: Facebook printscreen

Za koju javnu ličnost možeš reći da ti je prijatelj, a koje klasifikuješ kao one sa kojima nikada ne bi popila kafu?

- Sa dosta kolega sam bliska i iskreno ja volim svoje kolege. Teško mi je da ih izdvajam. Evo javno kažem da iskreno volim ljude sa kojima radim i sarađujem. Nikada se ne pravim da nekoga iz posla ne poznajem. Kafu ne pijem sa bahatim, gordim i nadobudnim ljudima bez obzira kojim se poslom bave.

Radi li Sanja na nekim novim projketima sa kojima će nas obradovati u nekoj bliskoj budućnosti, imaš li u planu možda neki singl koji će oduzeti slavu pesmama "S vremena na vreme" i "Mlađi"? Nedostaje li ti pevanje?

- Uradila sam jednu divnu pesmu koja je dijametralno različita od svega do sada . Vokal i gitara. Lenja sam da snimim spot. Čim uradimo spot puštamo je u etar.

Pevanje mi nedostaje ali je neprimereno pričati i razmišljati o tome dok god imamo ovoliko smrtnih slučajeva na dnevnom nivou od posledica Korona virusa.

zabava, estrada, Sanja Maletić
foto: facebook printscreen

Danima medijske stupce pojedine javne ličnosti pune aferama o silovanju i zlostavljanju. Da li si nekada imala sličnog iskustva, i kako si se izborila sa tim?

- Bogu hvala, nisam. Ovo je jako teška tema i neprimereno je što to sada bukvalno može svako da komentariše bez posledica. Često su gori komentari od svake teme. Citiracu Vašeg kolegu Milija Čolića.

''Problem je što od silovanja očekujemo pocepanu garderobu, donji veš i čarape. Od silovanja očekujemo modrice i povrede. Silovanje nije uvek samo to. Silovanje može da bude i mnogo manje i mnogo više od ovoga što sam napisao. To ne umanjuje pojam i užas silovanja''.

Na ovo mogu samo još dodati

NE UVEK ZNAČI NE !

Tvoj stav povodom ove pošasti koja je zadesila ceo svet, i imaš li stav o vakcinaciji?

- Nije samo Korona pošast. Pošast je i poremećaj vrednosti u mnogim segmentima društva. Još gore je što niko ništa ne čini da se to zaustavi. Osvrnite se oko sebe. Postali smo ljudi bez empatije, gordi, bahati... Koronu možemo rešiti vakcinisanjem, a kako rešiti ove druge bolesti?

(Espreso/Ana Adamović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.