KAKAV ŠOK: Milan Popović traži reviziju postupka protiv Severine, tvrdi da sa sinom živi u Srbiji!
Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

šok!

KAKAV ŠOK: Milan Popović traži reviziju postupka protiv Severine, tvrdi da sa sinom živi u Srbiji!

Severina već pet godina pokušava uveriti srbijanske sudove da dete ne može imati dva prebivališta i da u Srbiji nikada nije živelo

Objavljeno: 18:36h

Iako je Severina Kojić u Srbiji u sporu od 2016. godine u kojem osporava izdavanje srpskih dokumenata sinu jer su, kako tvrdi, izdata bez njene saglasnosti, Milan Popović, otac njihovog zajedničkog deteta, nedavno je zatražio pregled postupka na srpskim sudovima. Njegov zahtev za nezavisno pribavljanje srpskih dokumenata za njegovog sina na osnovu toga što je pred hrvatskim sudom bio u toku spor o starateljstvu.

Popović sada tvrdi da njihov sin ima prebivalište u Vršcu, a u zahtevu je naveden i Vršac kao njegovo prebivalište. To je, osim u suprotnosti s evidencijom hrvatskog MUP-a, u suprotnosti i s onim što je svojevremeno Popović govorio kada je tvrdio da je kupovinom i uređenjem kuće u Zagrebu tu odlučio živeti, da želi da njegovi ostali sinovi u Zagrebu idu i u školu te kako će u toj kući živeti sa svojom novom partnerkom i decom.

Severina
foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Tvrdi da sin ima prebivalište u Srbiji

Popović, koji ima privremeno boravište u Republici Hrvatskoj do septembra 2021., sada tvrdi da on i sin kojeg ima sa Severinom Kojić imaju prebivalište u Srbiji te na temelju toga traži i reviziju postupaka tamošnjih sudova koji su mu odbili zahtev da samostalno ishoduje srbijanske dokumente za dete. Zanimljivo je da, kad je davano mišljenje o tome kod kojeg roditelja dete treba živeti, Centar za socijalnu negu uopđte nije utvrđivao Popovićevo stvarno prebivalište niti je utvrđivao gde on stvarno živi i s kime.

Kako je vidljivo iz sudskog registra, vlasništvo kompanije u Hrvatskoj nedavno je prebacio sa sebe na kompaniju u Kipru.Tako sada ispada da Milan Popović u Hrvatskoj uopšte nema ni nekretnine ni imovine, iako ih on po načelima reciprociteta dveju država može posedovati. Štaviše, u zahtevu za reviziju postupka tvrdi da i on i njegov sin sa Severinom žive na adresi u Srbiji, premda dete ceo život živi u Hrvatskoj gde je pohađalo vrtić i gde ide u školu.

Severina
foto: Nemanja Nikolić

Ni nakon 16 meseci nema odluke suda

Popović navodi i kako u Srbiji radi, ima bankovne račune te kako su centar njegovih i detetovih životnih interesa Republika Srbija. Suprotno od tvrdnji pred hrvatskim sudovima i u hrvatskim medijima. Popović u tužbi protiv Severine Kojić traži od srbijanskog kasacionog suda reviziju postupka koji je odbio njegove tužbe, ali i traži da mu se nadoknade svi troškovi postupka te osporava pravo da se, s obzirom da dete ima prebivalište u Srbiji, na njega primenjuje bilo koji drugi zakon osim zakona Republike Srbije.

Premda izgleda jednostavno, Severina već pet godina pokušava uveriti srbijanske sudove da dete ne može imati dva prebivališta i da u Srbiji nikada nije živelo, niti živi, budući da pohađa školu u Zagrebu, što je lako provjerljivo.

Podsećamo, Županijski sud u Splitu niti nakon 16 meseci nije doneo odluku o tome s kojim će roditeljem zajednički sin živeti.

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.