ITALIJANI ŽELE DA DAJU MILIONE SRBIJI: U sve je umešan Miloš Biković, ovo može biti VEST GODINE!
Foto: Profimedia

OAP

ITALIJANI ŽELE DA DAJU MILIONE SRBIJI: U sve je umešan Miloš Biković, ovo može biti VEST GODINE!

Srpski ogranak kompanije trenutno zapošljava više od 70 profesionalaca, od scenarista preko urednika do kompozitora, a planirano je da se taj broj poveća do čak 600

Objavljeno:

Italijanska kompanija za filmsku i televizijsku produkciju "Iervolino Entertainment", koju je osnovao producent Andrea Iervolino i u suvlasništvu je sa Monikom Bakardi, planira da uloži 100 miliona evra u proizvodnju animiranog sadržaja, uz dodatnih 8,5 miliona evra u svoju novu filijalu za proizvodnju u Srbiji.

Firma "Iervolino Studios", koja se sastoji od dve ustanove smeštene u Beogradu i Novom Sadu, izradiće animirane projekte za globalno tržište, među njima i kratku animiranu seriju "Puffins" (Morski papagaji), s glasovnim talentom Džonija Depa. U produkciji Iervolina i Bakardi, radi se o animiranoj seriji sa kratkim sadržajem, koja se sastoji od 250 petominutnih epizoda trenutno dostupnih na Amazon Primeu i Apple TV-u, prvi put na mobilnom uređaju.

Miloš Biković
foto: Profimedia

Poput animirane serije ove kompanije "Arktički prijatelji", "Puffins" je izdanje animiranog filma "Arktički psi" iz 2019., u kojem su učestvovali Džeremi Rener, Džon Čelsi, Anđelika Hjuston, Hajdi Klum, Alek Boldvin i Džejms Franko. "Puffins" ponovo povezuju Depa i "Iervolino Entertainment", nakon što je glumac učestvovao u epskoj drami Čira Gvere iz 2020. "Čekajući Barbare", u kojoj su glumili i Mark Rajlans i Robert Patinson.

Srpski ogranak kompanije trenutno zapošljava više od 70 profesionalaca, od scenarista preko urednika do kompozitora, a planirano je da se taj broj poveća do čak 600. "Iervolino Studios" takođe je sklopio koprodukcijsko partnerstvo za animirani sadržaj sa beogradskim "Archangel Digital Studios", čiji je osnivač Miloš Biković.

- S obzirom na to da potražnja za animiranim sadržajem doseže nove visine na globalnom nivou, potreba za iskusnim animatorima i animacijskim sadržajima takođe raste, a mi sada nudimo neverovatno rešenje u "Iervolino Studios" - rekao je Iervolino.

- Animacijski rad moja je strast već dugi niz godina i ponosan sam što sam ostvario novu viziju s našim partnerima u Srbiji, koji su najbolji saradnici u klasi u svakom pogledu - dodao je.

"Iervolino Studios" podržava razvoj animacije i filma u Srbiji kroz saradnju sa obrazovnim sektorom, podržavajući industrijske inicijative i ulažući u obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih.

- Posebno mi je drago što mogu edukovati i osposobiti sledeću generaciju animatora - dodao je Iervolino, piše "Variety".

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.