ISPRAĆAJ UZ PESMU "VIOLINO NE SVIRAJ": Telo pokojnog pevača biće položeno u ISTU GROBNICU sa Cunetom i Batom!
Foto: Nemanja Nikolić

legende nikada ne umiru

ISPRAĆAJ UZ PESMU "VIOLINO NE SVIRAJ": Telo pokojnog pevača biće položeno u ISTU GROBNICU sa Cunetom i Batom!

Udovica pevača Emilija (Mima), njena ćerka i unuka sede ispred Crkve i primaju saučešće, a sve vreme liju suze zbog velikog gubitka.

Objavljeno: 16:51h

Predrag Živković Tozovac umro je u 85. godini od posledica korona virusa, a najbliži su se okupili na Novom groblju i održano je opelo posle komemoracije, nakon čega će biti sahrana.Na groblje su stigle i poznate ličnosti: Milena Plavšić, Bane Obradović, Aco Pejović, Dragica Radosavljević Cakana, Merima Njegomir, Era Ojdanić i mnogi drugi.

Tozovac će biti sahranjen između Milorada Mandića Mande, Dragana Nikolića i Milene Dravić. Pevač će biti sahranjen u istoj grobnicisa Cunetom Gojkovićem i Batom Živojinovićem, jedna grobnica prima 4 sanduka. Tokom sahrane sviraće Aca Sofronijević sa muzičarima iz Kraljeva, a čuće se pesma "Violino, ne sviraj".

Predrag Živković Tozovac
foto: NEMANJA NIKOLIĆ

"Volimo te zauvek, tvoje Mima, Sanja i Jovana", piše na suzi koja stoji ispred Crkve na groblju.

Udovica pevača Emilija (Mima), njena ćerka i unuka sede ispred Crkve i primaju saučešće, a sve vreme liju suze zbog velikog gubitka.

Boško Đurovski na krst je stavio šal Crvene zvezde. Opelo se služi ispred crkve Svetog Nikole na Novom groblju, odakle će se povorka uputiti ka Aleji zaslužnih građana gde će Tozovac biti sahranjen.

Postao je poznat 1967. godine pesmom za singl ploču (pesma Miće Milutinovića) „Ispod lipe, kraj potoka”. Iste godine snima četiri singla u duetu sa Silvanom Armenulić („Devojčice garava”). Njegova velika popularnost počinje 1971. godine, kada pobeđuje na Pesmi leta kompozicijom „Mirjana“. Sledeće godine opet pobeđuje pesmom „Oči jedne žene“ i potvrđuje status najpopularnijeg pevača. Godine 1972. peva pesmu „Jeremija“, koju tadašnje komunističke vlasti svrstavaju u četničke pesme, zbog čega biva prinuđen da se skloni kod prijatelja u Nemačku. Nakon dve godine vraća se u Srbiju, vlasti mu oduzimaju pasoš, ali Tozovac ostaje miljenik publike i nastavlja da peva.

Predrag Živković Tozovac
foto: Nemanja Nikolić

Pored mnogo održanih koncerata i TV emisija pevao je i u duetu sa: Predragom Gojkovićem Cunetom, Miroslavom Ilićem, Lepom Lukić, Mirom Vasiljević itd. Osamdesetih godina, zajedno sa Predragom Gojkovićem Cunetom i glumicom Zlatom Petković bio je voditelj čuvene Folk parade.Oktobra 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva. 24. avgusta 2018. godine, na koncertu održanom povodom šezdeset godina Radio televizije Srbije, uručen mu je Zlatni mikrofon Radio Beograda.

Podsetimo, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa korona virusom u 85. godini. Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine, a već sa deset godina svirao je harmoniku na svadbama.

Bonus video:

01:18

SAHRANA PREDRAGA ŽIVKOVIĆA TOZOVCA: Udovica jedva stoji na nogama, sve vreme plače, krenula tužna POVORKA (FOTO)

(Espreso/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.