ERA OJDANIĆ JE IDOLU I PRIJATELJU TOZOVCU OTPEVAO POSLEDNJU PESMU: Srce se slama od bola u njegovom glasu! (VIDEO)
Era Ojdanić otpevao poslednju pesmu Tozovcu, Foto: Espreso, Ana Paunković

POSLEDNJI POZDRAV

ERA OJDANIĆ JE IDOLU I PRIJATELJU TOZOVCU OTPEVAO POSLEDNJU PESMU: Srce se slama od bola u njegovom glasu! (VIDEO)

Era Ojdanić se oprostio od kolege Predraga Živkovića Tozovca

Objavljeno:
  • 78

Smrt Predraga Živkovića Tozovca pogodila je celu Srbiju, ali i region. Za legendom narodne muzike tuguju, osim njegove porodice i rodbine, i mnogobrojne kolege sa estradnog neba.

Među njima je i pevač Era Ojdanić koji se pred našom kamerom poslednji put oprostio od dragog prijatelja i kolege Tozovca. Razgovor smo započeli čuvenim stihovima jedne od mnogobrojnih Tozovčevih pesama, a kasnije je Era otvorio dušu i ispričao nam kako su se upoznali, šta su sve zajedno proživeli, ali i kakav je Tozovac bio privatno. 

Šta reći o čoveku koji je genije? Ne znam da li ima čoveka bivše Jugoslavije i današnje Srbije da nije čuo za Tozovca i da ne zna njegov lepi repertoar, njegove sjajne pesme koje je on i komponovao i napisao. Jedna kompletna estradna ličnost koju, ja mislim, neće narednih 100 godina Srbija videti, iskreno je rekao Ojdanić.

Era Ojdanić
foto: Emilija Jovanović

Kako sam kaže, legendarni Tozovac mu je bio veliki idol i nije propuštao nijedan njegov nastup u velikoj dvorani Doma sindikata. 

Uvek sam maštao i pitao se da li ću jednog dana doživeti to što je Predrag Živković Tozovac. On je bio takav čovek, takva duša, takav kolega koji nikada nije komentarisao druge kolege. Uvek se trudio da te sasluša i da ti ukaže na neke greške.

Era Ojdanić
foto: Emilija Jovanović

Za Tozovca je imao samo reči hvale i u glasu se čulo koliko poštovanja i ljubavi ima prema pokojnom kolegi. Otkrio nam je i koliko su zapravo Tozovca žene volele. 

Svi su ga voleli, a posebno ženska populacija koja ga je obožavala. Toliko su ga volele i obožavale jer je on bio takav medenjak tog lepšeg pola da ja nemam reči da kažem.

Kako smo iz razgovora sa Ojdanićem saznali, Tozovac je bio noćna ptica i pravi boem.

Za njega je noć bila nešto najlepše na svetu. Noć ljubavi, noć pića, muzike, atmosfere, a preko dana on odmara i spava. Voleo je da pije rose vino i malo da preseče sa sodom.

Za kraj razgovora Era je imao da doda još samo jedno:

Tozovac za mene nije umro, niti će umreti. On će za mene i za sve koji ga znaju, uvek biti živ, uvek pevati i uvek biti raspoložen, nasmejanog i vedrog lica, to je bio Predrag Živković Tozovac. Jedan veliki boem, jedno veliko srce, jedna velika duša, čovek iz naroda i za narod. 

Era je ovom pesmom poslao poslednju poruku svom idolu i prijatelju Predragu Živkoviću Tozovcu:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media