SVI SU MISLILI DA JE DOBIO IME PO HITLERU, IMAO JE MNOGO NEPRIJATNOSTI: Našem rok pevaču pravo ime je ADOLF!
Foto: youtubescreen

AUUUU!

SVI SU MISLILI DA JE DOBIO IME PO HITLERU, IMAO JE MNOGO NEPRIJATNOSTI: Našem rok pevaču pravo ime je ADOLF!

Sada je sve objasnio.

Objavljeno:

Pevač Dado Topić već dugo uspešno vlada rok scenom, iza njega su brojni hitovi, a obožavaju ga kako stare, tako i nove generacije.

Ipak, neki ne znaju to da je pevaču ovo samo umetničko ime.

Naime, njegovo pravo ime je Adolf, a pevač je jednom prilikom govorio i zašto je dobio baš ovo ime.

“Bilo je to samo četiri godine po završetku Drugog svetskog rata, dakle u vreme kad ime Adolf nikako nije bilo popularno. Priznajem, premda je to moje ime, s vremenom nije postalo ništa popularnije, ali 1949. nazvati sina Adolfom bilo je zaista krajnje neobično”, počeo je Dado priču za jutarnji.hr.

Dado Topić
foto: youtubescreen

“Priča o mom imenu zapravo je krajnje jednostavna. Najbolji prijatelj mog oca, kojeg i ja pamtim kao jednog od najboljih i najkvalitetnijih ljudi koje sam upoznao u životu, bio je jevrej po imenu Adolf. Po zanimanju je bio zubar, a moj mu je otac, kojeg je Adolf u životu svojim dobrim delima jako zadužio, davno pre mog rođenja obećao da će, ako dobije sina, nazvati dete njegovim imenom”, nastavio je pevač za pomenuti medij.

Dado Topić
foto: youtubescreen

“Adolf mi je, dakle, bio i moj krsni kum. Iako su bila teška posleratna vremena, moj tata je bio tvrdoglav. U obzir nije dolazilo, premda su ga mnogi nagovarali, da mi nadene neko drugo, ‘pitomije’ ime. Tata je rekao: ‘Biće Adolf’, pa sam tako i postao Adolf “, rekao je Dado, priznajući da je zbog svog neobičnog imena imao mnoge neprijatnosti u životu.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.