PRVI PUT SE OGLASIO PSIHOLOG JAVNO I ISPRIČAO ŠTA SE DEŠAVA SA MILJANOM KULIĆ: Šišanje na ćelavo znači samo JEDNO!
Foto: printscreen

auu

PRVI PUT SE OGLASIO PSIHOLOG JAVNO I ISPRIČAO ŠTA SE DEŠAVA SA MILJANOM KULIĆ: Šišanje na ćelavo znači samo JEDNO!

Kosa je kod žena simbol ženstvenosti, a impulsivno šišanje i brijanje glave u sebi može da krije poruku "više nisam ona stara", "nisam ono što misliš, ili ono što želiš da budem", navodi psiholog

Objavljeno:

Šiljanje na ćelavo Miljane Kulić u rijalitiju "Zadruga", uznemirilo je javnost, a sada je socijalni psiholog, Vesna Tomin pokušala da odgovori na pitanje zbog čega jedna osoba može da dođe u takvo stanje da se ošiša na ćelavo.

-Kao i sve u psihologiji, može imati najmanje 50 razloga. Prvo je poziv u pomoć, drugo je nisko samopoštovanje, treće je skretanje pažnje na sebe, četvrto može biti zaista određena psihijatrijska dijagnoza. Ono što je vrlo zanimljivo je da naš narod to u velikom broju prati. To sve što se nudi u rijaliti programu može da se tumači kao nametanje modela mlađim generacijama. Ono što se kod nas menja je sistem vrednosti, tradicionalne vrednosti su devalvirane. Provokativno oblačenje, neukusna šminka, plastične hirurgije- sve je to pokušaj da se nametne mlađim generacijama model. Tamo imamo i kriminalce i psihičke dijagnoze, sve to ima mračnu prognozu- rekla je Vesna.

zabava, zadruga, miljana kulić
foto: printscreen

Kosa je kod žena simbol ženstvenosti, a impulsivno šišanje i brijanje glave u sebi može da krije poruku "više nisam ona stara", "nisam ono što misliš, ili ono što želiš da budem", navodi psiholog.

-Autodestrukcija. To je samopovređivanje, u nekim slučajevima to vodi i ka suicidu. Ta devojka je zrela za ozbiljnu stručnu pomoć. Ovo nije zdrav način da se skrene pažnja- objasnio je socijalni psiholog za "Kurir".

Podsetimo Miljana Kulić nije jedina koja se odlučila na ovakav ekstreman potez, Zerina Hećo je uradila isto.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.