NATO BOMBARDOVANJE! NIKOLA ROKVIĆ PODELIO TUŽNU PRIČU KOJA TERA SUZE NA OČI: Otac ju je našao MRTVU u lokvi krvi!
Nikola Rokvić, Foto: Instagram

sećanje

NATO BOMBARDOVANJE! NIKOLA ROKVIĆ PODELIO TUŽNU PRIČU KOJA TERA SUZE NA OČI: Otac ju je našao MRTVU u lokvi krvi!

Pevačev potez potresao je mnoge i setio na žrtve!

Objavljeno:

Na današnji dan pre 22 godine počelo je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) u kojem je, za 11 nedelja, prema nezvaničnim izvorima poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca.

NATO Bombardovanje
foto: Darko Dozet, Printscreen

Među žrtvama nemilog istorijskog razdoblja za našu zemlju našla se i malena Milica Rakić.

Ubijena je 17. aprila 1999. godine kada ju je tokom NATO bombardovanja pogodio geler u kući u Batajnici.

Mala Milica je bila na noši u kupatilu... Mama ju je samo na tren ostavila kako bi joj pripremila krevet za spavanje, međutim nije ni znala da će taj krevet ostati prazan i da će njena ćerka zaspati sama pre nego što je mama spusti u toplu postelju. Otac je devojčicu pronašao mrtvu u lokvi krvi.

Ovaj dan probudio je snažne emocije kod našeg pevača Nikole Rokvića koji je uz fotografiju male Milice Rakić podelio potresne stihove na društvenoj mreži Instagram:

ČIKO JA TEBE GLEDAM S NEBA Čiko, ja tebe gledam s neba I vidim te kao na slici Čiko, ja sam onaj cvet-beba Koji si ubrao u Batajnici. Ja sam bila ona mala Milica, što je zadremala U maminom zagrljaju A probudila se u raju. Sad nisam ona bulka rumena Već beli anđelak one bulke Što gleda svoje najdraže s neba I vidi tebe... i tvoje ruke. Moj tata se sada brije A moja mama pegla pelene Ja ih vidim i žao mi je Što ne vide i oni mene. Eno i moje roze noše I lutke što se smešila na me Kad su tvoje zle tice došle I otele me od moje mame. Tada sam se ovde popela S nekom dečicom nepoznatom Ali bih mnogo više volela Da sam dole, s mamom i tatom. Da ti kažem još samo ovo Pa idi i zaboravi me Mama će da me rodi ponovo I daće mi još lepše ime!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.