ZABRANJENO JE BILO PRISUSTVO MEDIJA,NIKADA SE NIJE SAZNALO KAKO JE UMRLA:Jedna pevačica je samo SMELA da je isprati
Foto: Printscreen

TUŽNO!

ZABRANJENO JE BILO PRISUSTVO MEDIJA,NIKADA SE NIJE SAZNALO KAKO JE UMRLA:Jedna pevačica je samo SMELA da je isprati

Gledali smo je mnogo puta na TV ekranima, a njen životni put nismo znali…

Objavljeno:

Vest o smrti Božen Žumbor, početkom oktobra 2012. godine, mnoge je rastužila.

Kako se tada navodilo, te godine u martu zbog zdravstvenog stanja u kom se nalazila bila je primljena na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je i dijagnostifikovana bolest. Mesecima se borila, a onda na veliku žalost i izgubila bitku. Sahrani je, prema navodima, prisustvovala samo porodica, ali i pevačica Neda Ukraden.

Iako je porodica tražila da Božen Žumbor bude sahranjena u krugu najbližih, Neda Ukraden je otišla tada u Hrvatsku da isprati dugogodišnju poznanicu na večni počinak, a zatim je iznela svoje ogorčenje na estradu, koja nije prisustvovala sahrani.

– Iako nismo bile previše bliske, toliko koliko sam je poznavala, bila je za mene kao cvet u polju korova, kao anđeo među hijenama, kojima je očigledno bila okružena – izjavila je svojevremeno Neda.

Božen Žubmor
foto: Pritnscreen

Međutim, pevačica Zorica Marković tada je bila revoltirana Nedinom izjavom da je Božen bila okružena hijenama, kao i da je imala lažne prijatelje.

– Zanemila sam na tu izjavu. Boli me uvo šta priča Neda Ukraden, koja diže nos već 30-40 godina. Poštujem njenu karijeru, njene godine i njen uspeh, ali joj ne treba da ovako priča, da ja ne bih rekla šta sve znam – istakla je

Brojni poznati prijatelji ispoštovali su želju njene majke i nisu dolazili da joj upute poslednji pozdrav. Na tu temu, svojevremeno je za medije progovorila pevačica Zorica Marković:

Božen
foto: Printscreen

– Već sam rekla da ću Božen biti dužnik ceo svoj život. Raspitala sam se kada je sahrana i saznala sam da njena majka želi da to bude u krugu porodice. Ispoštovala sam volju te žene, jer je najteže kada roditelj sahranjuje dete.

Božen se, inače, oporavljala na odjeljenju toksikologije, a potom je bila puštena na kućno lečenje. Poslednjih meseci života, pak, lečila se kako u Srbiji, tako i inostranstvu.

Rođena je u Koprivnici u Hrvatskoj i tu je živela sa bakom Katarinom sve do 12. godine. Zatim, pridružila se roditeljima u Roterdamu, pa nakon završene gimnazije otišla i na Višu kozmetičku. Kada se zaposlila, bilo je to u struci.

U Srbiju je prvi put došla početkom osamdesetih, a “Božen kozmetiks” osnovala je 1991. godine u Beogradu.

Kao i tada, osam godina nakon njene smrti javnost se pitala kome će pripasti njeno bogatstvo, koje se, prema pisanju domaćih medija procenjuje desetinama miliona dinara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.