PEVAČICA NARODNE MUZIKE PREMINULA OD TUGE ZA ĆERKOM: Njena smrt ju je POKOSILA, nije mogla da se pomiri sa...
Foto: Youtube

POTRESNO

PEVAČICA NARODNE MUZIKE PREMINULA OD TUGE ZA ĆERKOM: Njena smrt ju je POKOSILA, nije mogla da se pomiri sa...

"Šuška se, šuška" je bio njen hit

Objavljeno:

Pevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je 2012. godine, a iza sebe je ostavila mnoge pesme koje se i dan danas pevaju.

Vera Ivković je bila jedna od najcenjenih pevačica narodne muzike u bivšoj Jugoslaviji koja je obeležila veliki period u tadašnjoj muzici. Dama izuzetnog glasa važila je za veliku umetnicu i pevača za koju se nisu vezivali nikakvi skandali. Ipak, splet nedaća u životu Veru je koštao zdravlja, pa kako mnogi smatraju, otišla je sa ovog sveta prerano.

Preminula je 10. marta 2012. godine u Domu za stara lica "Srem" u Rumi.

Razbolela se šest godina ranije, nakon što joj je u 27. godini života preminula kćerka.

Suprug Danilo umro je 2002, a četiri godine kasnije i njihova ćerka Maja. Vera je imala nekoliko moždanih udara, a od 2006. bila je vezana za invalidska kolica. Živela je daleko od očiju javnosti, okovana bolom i zaboravljena od mnogih. U najtežim trenucima, osim sina Vlade i snaje, uz nju su bile koleginice Anđelka Govedarević i Gordana Stojičević, sa kojima je pevala u "Đerdanu".

Vera Ivković
foto: Printscreen/youtube

- Teško se borila s bolešću moje sestre. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku - rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

Vera je karijeru započela 1966. godine snimajući duetske ploče sa suprugom Danilom Živkovićem, kompozitorom i aranžerom, a zatim i solo albume od kojih su mnogi dostigli zlatne tiraže. Bila je poznata po hitovima "Šuška se, šuška", "Šta će mi šalvare", "Vrgolastu rodila me nana","Samo ti si u mom srcu", "Da nije tebe" i "Kako je tebi bez mene". Snimila je veliki broj šumadijskih, vojvođanskih, starogradskih i izvornih pesama, ali i veliki broj balada i novokomponovanih narodnih pesama.

Ivkovićeva je osvojila veliki broj priznanja i prestižnih nagrada na festivalima širom cele Jugoslavije.

(Espreso/Puls online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.