INTERVJU! SPASILA JE DARU IZ JASENOVCA ŽRTVUJUĆI SVOJ ŽIVOT: Šarmantnoj glumici je ljubav prema harmonici u genima!
Jelena Grujičić Mur, Foto: Printscreen Instagram

samo za naš portal!

INTERVJU! SPASILA JE DARU IZ JASENOVCA ŽRTVUJUĆI SVOJ ŽIVOT: Šarmantnoj glumici je ljubav prema harmonici u genima!

Mnogi je porede sa Monikom Beluči zbog nestvarnog izgleda

Objavljeno: 21:35h
Maša Ćorić

Glumica Jelena Grujičić Mur oduševila je publiku ulogom Blankice u filmu "Dara iz Jasenovca".

O njoj se zna jako malo. Pažnju javnosti je pridobila odličnom glumom u istoimenom filmu i neverovatnim izgledom. Sa svojih 25 godina je iza sebe ostvarila toliko toga i zasigurno joj je umetnički put posut zvezdanom prašinom.

Ekskluzivno za naš portal, mlada glumica Jelena je pristala da odgovori na neka pitanja koja zanimaju čitavu javnost.

Jelena Grujičić
foto: Instagram printscreen / jele_moore

Nakon što je široki auditorijum oduševila debitantskom ulogom Blankice u "Dari iz Jasenovca", zanimalo nas je kakvi su joj utisci nakon RTS premijere:

- Ni u najluđim snovima nisam očekivala ovakav odziv publike. Lik Blankice je kupio srca mnogih, i pozvao na neku novu plemenitost. Meni je nakon takvih reakcija srce puno. Takav lik je vrlo zahvalan prostor za igru i nesto sto bi svako poželeo za svoju debitantsku ulogu.

Malo je poznato da se Jeleni dogodio incident na snimanju poslednje, najupečatljive scene u filmu.

Naime, dogodio joj se prelom ruke ali je talentovana glumica uprkos tome nastavila da glumi.

- To se sve dogodilo u toku snimanja, nisam imala vremena ni da reagujem, niti sam osetila ikakav bol u naletu adrenalina. Tek nakon što smo stali sa snimanjem, videli smo o čemu je reč. To su sve rane koje nas podsećaju na život i uzbuđenje, ja sam to negde shvatila kao pandan Blankicine žrtve i zauvek ću pamtiti taj trenutak. Na moju sreću, brzo sam se oporavila.

Dara iz Jasenovca
foto: Printscreen

Podsetimo, Jelena tumači lik Emilije u seriji 'Pevačica' koja će se uskoro ugledati svetlost dana. Stajaće rame u rame sa svojom suparnicom Ivanom (Milicom Pavlović).

Lik Emilije je bio veliki glumački zadatak. Nešto sto su njeni motivi nisu moji, i samim tim bilo je izazovno stati joj na crtu i opravdati je. Kao glumici, važno mi je da odgovorim zadatku, i oplemenim karakter nekim ličnim ulozima. Uz Emiliju sam rasla i menjala se. O tome ćemo više, kada serija počne sa emitovanjem.

Šuška se da si iz muzički talentovane porodice i da je zvuk harmonike u tvom domu neizbežan. Da li si možda razmišljala da se ostvariš u ulozi pevačice u realnosti?

"Iako dolazim iz muzičke porodice, muzika nikad nije bila moje opredeljenje. Nikada nisam pomišljala da se bavim pevanjem, jer su me moji apetiti vodili na drugu stranu. Odlučila sam se za glumu, a muzika dolazi u obzir samo kroz prizmu mog posla." - započela je ona.

"Ne planiram nikakvu muzičku karijeru. Ljubav prema harmonici je u genima, i to je nesto sto se gaji generacijama kroz moju kuću. Učila sam da sviram harmoniku od svog oca. Harmonika je u meni probudila neke nove mehanizme i kada je sviram, otkrivam o sebi. Ona je za mene, kao neka vrsta terapije." - objasnila je Jelena i time jasno stavila do znanja koji su njeni afiniteti.

Jelena Mur
foto: Instagram printscreen

Samo za naš portal, otkrila je kako uspeva da održi karijeru koja je brzinom svetlosti krenula uzlaznom putanjom i kako postiže sve s obzirom da živi na relaciji Srbija-Amerika?

Karijeru planiram da održim neprestanim radom na sebi i građenjem ličnih kapaciteta, kako bih odgovorila svakom sledećem izazovu, i trajala kao glumica. Briga o sebi i konstanto ulaganje u lični razvoj. Planiram da pametno biram i gradim svoj put takvim, promišljenim izborima. Želim da verujem da smo mi svi stanovnici jedne planete, i da nijedan posao ne poznaje geografiju.

Malo je poznato da je Jelena sa samo 25 godina uspela da diplomira, upiše Master studije na prestižnom kalifornijskom Univerzitetu, a takođe već iza sebe ostavi jako bitnu ulogu koja ju je obeležila i postavila ozbiljan temelj.

Stoga nas je zanimalo da li postoji nešto u čemu se pomenuta glumica nije ostvarila i koji su joj planovi za dalje:

- Verujem da je svaka želja fluidna, i da konačnosti nema. Zahvalna sam za sve što mi je život dao, ali i svesna da ga gradim svojim izborima. Najvažnije mi je da sam uvek pri sebi, i da nakon svega budem u miru sa tim ko jesam. Da sebi i onima oko sebe budem lepo društvo.

Bonus video:

(Espreso / Maša Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.