HRIŠČANI BESNI I OGORČENI KIPARSKOM PESMOM, TRAŽE DA SE IZBACI IZ EUROSONGA: Povezuju sa SATANIZMOM, pale i PRETNJE
Foto: Youtube

ŠOK!

HRIŠČANI BESNI I OGORČENI KIPARSKOM PESMOM, TRAŽE DA SE IZBACI IZ EUROSONGA: Povezuju sa SATANIZMOM, pale i PRETNJE

Turbulentno predstavljanje...

Objavljeno: 12:41h

Kipar ove godine na Eurosongu predstavlja izvođačica Elena Tsagrinou s pesmom El Diablo. Međutim, neki traže da Kipar povuče tu pesmu zbog, kako tvrde, satanističkih konotacija u tekstu.

Nepoznati muškarac je optužen za izricanje pretnji i uznemirivanje nakon što je upao na teren kiparske javne radiotelevizije u znak protesta zbog, kako je rekao, "bogohulne" pesme koja će tu zemlju predstavljati na Eurosongu, prenosi AP.

Policija je rekla da su svedoci incidenta istražiteljima rekli da je muškarac razgovarao sa zaposlenima kiparske radiotelevizije te je rekao da je bio uznemiren što je državna televizija odabrala pesmu El Diablo jer smatra da je to je uvreda hrišćanstvu.

Prema kiparskoj novinskoj agenciji, udruženje koje zastupa teologe koji predaju u srednjim školama izrazilo je svoje zgroženost nad pesmom i pozvala da se ona povuče jer se "zalaže za celoživotnu odanost i ljubav prema Sotoni".

Agencija je takođe izvestila da je izvođačica primila telefonske pozive u kojima su joj pretili da će biti spaljena zbog pesme.

Krajnje desničarska politička stranka ELAM izdala je saopštenje u kojem kaže da čak i ako su tekstovi pesme metaforični, napada i vređa hrišćani veru na određen način.

Međutim, ljudi na društvenim mrežama brane pesmu navodeći kako govori o ljubavnoj vezi, a one koji je napadaju nazivaju religijskim ekstremistima.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.