PEVAČICU NAPALI JER JE PEVALA PESMU O KOSOVU U ZVEZDAMA GRANDA: Oglasila se i odgovorila svim zlim jezicima!
Foto: instagramscreen

au!

PEVAČICU NAPALI JER JE PEVALA PESMU O KOSOVU U ZVEZDAMA GRANDA: Oglasila se i odgovorila svim zlim jezicima!

Valentina se oglasila putem društvene mreže Instagram

Objavljeno: 13:56h

Valentina Kuzmanović, takmičarka u “Zvezdama Granda”, u poslednjem izdanju ovog šou programa otpevala je pesmu “Veseli se, srpski rode”, koju u originalu izvodi Danica Crnogorčević.

Nakon ovog nastupa mnogi su je na društvenim mrežama napali govorivši da je pesma provokacija i da širi nacionalizam.

Valentina se sada oglasila putem društvene mreže Instagram i odgovorila svim zlim jezicima.

“Što se tiče pesme “Veseli se srpski rode”, žao mi je što su pojedini pesmu doživeli kao provokaciju i kao nekakvo potpirivanje nacionalizma jer je to jedna velika neistina. Pesma je isključivo patriotska, što znači da poziva na ljubav prema domovini i svom narodu. Nastala je u jednom teškom periodu za Crnu Goru kad se srpski narod borio da pravoslavne svetinje i pravoslavna vera odnesu pobedu nad politikom, što se, hvala Bogu, i dogodilo”, napisala je na svom profilu na Instagramu, pa istakla:

“Pogotovo mi nije jasno zašto bi ikome van Srbije smetalo da se srpska pesma peva u takmičenju koje je u Srbiji. Onda bi se bilo koja srpska etno pesma mogla doživeti kao provokacija. Zašto samo ova? Možda jer se pominju srpski rod, Kosovo i sl. Ne vidim zašto bi bilo zabranjeno spomenuti Kosovo, Obiliće, Nemanjiće itd. u Srbiji kad je to nešto čime srpski narod može samo da se ponosi. Ljudima koji se osećaju time prozvanim želim više ljubavi i duševnog mira u životu i da nauče da poštuju druge narode, a ne samo svoj”.

Učesnica “Zvezda Granda” se potom dotakla i filma “Dara iz Jasenovca”.

“To je definicija onog negativnog nacionalizma. Nasuprot tome, patriota voli svoju zemlju i narod, a poštuje druge. Sve dok ne naučimo tako da se ponašamo, nećemo živeti u miru i slozi. Zatim, pesma pripada etno žanru, a etno, naročito kosovske pesme, meni su u duši i smatrala sam da ću njom uspeti da se predstavim u najboljem svetlu do sad i doprem do srca publike. Jednako mi je drago i što se nekako sudbonosno “namestilo” da se moj nastup emituje iste večeri kad i film “Dara iz Jasenovca”, što je mojoj interpretaciji dalo jedan poseban značaj i težinu. Na taj način kao da su i sve žrtve Jasenovačkog logora progovorile kroz moj nastup. Možda sada, kada je istina u vidu filma, makar jedan njen delić, obišla narod, konačno mogu da počivaju u miru. Još jednom veliko hvala svima”, zaključila je ova mlada devojka.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.