ŽIVOT U TRENDU! NAPUSTILA NOVINARSTVO DA BI RADILA SA LUKSUZNIM NEKRETNINAMA!? Snežana Dakić o VELIKOJ promeni!
Snežana Dakić, Foto: Bogdan Gligorić

opa!

ŽIVOT U TRENDU! NAPUSTILA NOVINARSTVO DA BI RADILA SA LUKSUZNIM NEKRETNINAMA!? Snežana Dakić o VELIKOJ promeni!

Pronašla se u nečemu drugom...

Objavljeno:

Snežana Dakić je nedavno novinarsku profesiju zamenila posredovanjem u prometu luksuznim nekretninama, a sada ističe koliko joj prija ova promena budući da joj nad glavom više ne vise rokovi i rejtinzi.

- Zadovoljna sam, iako sam, u suštini, najbolja kao novinar. Zapravo, ja sam sve vreme u novinarstvu svojim Instagram objavama i sigurno ću mu se vratiti kada smislim u kom obliku. Posle 30 godina u medijima, želim da radim u skladu sa svojim vrednostima - objasnila je voditeljka.

- Ipak sam ja stara škola - stojim svojim imenom, likom i delom iza onoga što radim, ozbiljno shvatam javnu reč i poštujem publiku. Želim da stvaram sadržaj koji ima misiju, svrhu i viši cilj, da u isto vreme bude informativan, poučan i estetizovan, da ljude oplemeni, učini ih boljim i navede da razmišljaju. U protivnom, nemam motivaciju da radim.

- Današnji pristup u javnom informisanju vuče u trivijalnost i senzacionalizam, a ja nisam iz tog filma, tako da mi odgovara ovaj otklon. No, rekla bih da sam sada medijski prisutnija nego ikad, ali kao opinion leader - dodala je Snežana, a potom se osvrnula na to koliko je teško napraviti tako radikalnu promenu u 51. godini života.

- Najpre, veoma je teško odlučiti se na promenu kada vrhunski radiš svoj posao, a shvatiš da više ne vidiš sebe u nekim novim pravilima struke. Zatim, jako je teško naći nešto novo što te inspiriše i motiviše. Kada raskrstiš sa tim, na putu je nova poteškoća: pronaći dobar posao. A iza toga čeka nova zamka: navikao si da budeš najbolji, kako sada ponovo biti uspešan, ali u nečemu gde si nov i neiskusan?

- Moja najveća pobeda nad samom sobom je što sam shvatila da više ne moram da budem najbolja. Dovoljno je da budem dobra. Jasno mi je da više ne moram da se dokazujem, jer sam dokazana. Samo treba da izaberem šta me interesuje i pokreće - zaključila je Dakićeva.

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.