NAJVEĆA TRANSFORMACIJA U FILMU JE VUK KOSTIĆ, a tokom snimanja DARE IZ JASENOVCA mu je pozlilo!
Foto: Print Screen Youtube

AU!

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA U FILMU JE VUK KOSTIĆ, a tokom snimanja DARE IZ JASENOVCA mu je pozlilo!

Vuk Kostić je nakon završetka snimanja filma priznao da je čitav proces doživeo vrlo emotivno

Objavljeno:

Glumac Vuk Kostić deo je glumačke ekipe filma "Dara iz Jasenovca", u kojem tumači lik Miroslava Filipovića, komandanta logora Jasenovac i logora Stara Gradiška.

Za potrebe filma "Dara iz Jasenovca" Vuk Kostić napravio je potpunu transformaciju, te u ovom ostvarenju izgleda gotovo neprepoznatljivo - ćelav je i ima plave oči.

Vuk Kostić
foto: Prinscreen/youtube

- Duda šminkerka je divna i ona mi je puno pomogla. Pored toga što sam ćelav i izgledam starije, imam i plave oči. Znao sam da ću se transformisati, ali nisam verovao da će to toliko biti radikalno - istakao je Vuk u jednom intervjuu.

Miroslav Filipović Majstorović, kojeg u filmu tumači Vuk Kostić, bio je franjevac, ustaša, jedno vreme komandant logora Jasenovac i logora Stara Gradiška i jedan od najsurovijih zločinaca u Druugom svetskom ratu. Rođen u Jajcu 1915. godine, a 1938. zaredio se i ušao u franjevački red u samostanu Petrićevcu u Banja Luci, dobivši redovničko ime Tomislav.

Dara iz Jasenovca
foto: Printscreen/Youtube

U selu Šargovcu, Filipović, već u ustaškoj uniformi, jer franjevci za njega više nisu hteli ni da čuju, i još nekoliko ustaša zatekli 52 maišana usred nastave. Ušli su u jedan razred, pristojno pozdravili učiteljicu i decu, da bi Filipović zamolio nastavnicu da odabere nekog od učenika.

Filipovića su u tom kraju jako dobro znali, pozdravljao se, pa je učiteljica mislila da želi da neko od učenika nešto izrecituje. Odabrala je izvesnu Radojku Glamočanin, da bi on dete, koje mu je prišlo sasvim bez straha, podigao na učiteljicin sto i naglo joj prerezao vrat nožem.

Vuk Kostić je nakon završetka snimanja filma priznao da je čitav proces doživeo vrlo emotivno, te da mu je na snimanju u jednom trenutku čak i pozlilo.

Dara iz Jasenovca
foto: Print Screen Youtube

- Na taj film se čeka više od sedamdeset godina, i vrlo sam počastvovan što sam u njegovoj ekipi. Oni koji su ga gledali na zatvorenoj projekciji rekli su mi da je fenomenalan, a siguran sam da će premijerna publika biti vrlo iznenađena kada me vidi u liku ovog ozloglašenog ustaše. Filipović je zbog krvoločnih zločina u logorima Jasenovac i Stara Gradiška imao nadimak Fra Sotona, a ubijanje dece se može opisati samo ludilom i najdubljom psihičkom patologijom. Koliko su strašni ti prizori sa decom govori i to što mi je na snimanju čak i fizički pozlilo. A moja scena u “Dari” nije velika, ne znam koliko traje u finalnoj verziji, ali mi u ljudskom smislu mnogo znači - rekao je Kostić u intervjuu za "Novosti".

Kako je dodao, ponosan je na ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca".

- Ovakav jedan film koji govori o stradanju mora da postoji. Par prijatelja me je pitalo moram li baš ja da igram ovakvu ulogu. Ja sam rekao "da, moram". Baš ja moram. Bolje i ja da ga odigram nego neko ko ne zna. Takvi filmovi moraju postojati kao podsetnik - iskren je bio Vuk Kostić jednom prilikom.

(Espreso/Blic/Srpska Info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.