POLICIJA OTKRILA PRAVU ISTINU O TROVANJU NIKOLINE PIŠEK: Izvršen uviđaj kako je došlo do nesreće,GONIĆE MAJSTORA?!
Foto: printscreen

ŠOK

POLICIJA OTKRILA PRAVU ISTINU O TROVANJU NIKOLINE PIŠEK: Izvršen uviđaj kako je došlo do nesreće,GONIĆE MAJSTORA?!

Oktriveni detalji...

Objavljeno: 12:43h

Zagrebačka policija završila je istragu dva slučaja trovanja ugljen-monoksidom koja su se dogodila na širem području Zagreba proteklog vikenda, tokom kojih su tri sobe hospitalizovane. Među njima su bili i voditeljka Nikolina Ristović i njena maloletna ćerka, koje su se otrovale ugljen-monoksidom 7. februara u 2.30 u stanu u Jurjevskoj ulici u Zagrebu.

Spasila ih je prijatelj kojeg je voditeljkin suprug upozorio nakon što se nije javila na njegov telefon.

Policija je utvrdila da se trovanje ugljen-monoksidom najverovatnije dogodilo jer je, kako kažu, dimovodna cev bila potpuno odvojena od aparata za gasnu fasadu. S obzirom na to da je Nikolina rekla medijima nakon događaja da je kotao servisiran samo nekoliko dana pre nego što su ona i ćerka otrovane, biće zanimljivo videti da li će policija izvršiti istragu protiv osobe koja je servisirala kotao, ili će utvrditi i bilo kakva krivična odgovornost vojnika.

Nekoliko sati nakon Nikoline i njene ćerke, odnosno 7. februara u 11.30 u ulici Štefa Kuzmanića u Ivanjoj Reci, još jedna maloletnica je otrovana u kupatilu stana u kome je kombinovani gasni kotao postavljen ugljen-monoksidom. Medicinska pomoć pružena joj je u KBC-u Zagreb, gde je utvrđeno da nije u životnoj opasnosti. Zagrebačka policija kaže da je istragom utvrđeno da je do trovanja ugljen-monoksidom najverovatnije došlo zbog povratka dimnih gasova usled paralelnog rada gasnog kotla i kuhinjske nape.

Nikolina Pišek
foto: printscreen

Posle ova dva slučaja, policija je više puta upozorila građane da budu oprezni i da potrošače gasa i tečnog goriva (gorionici, protočni bojleri) servisiraju kod ovlašćenih profesionalnih servisera, jer će to povećati sigurnost i racionalizovati potrošnju goriva.

Građanima se takođe savetuje da sami ne pregledaju i ne očiste dimnjake, već da to rade dimnjačari, odnosno ovlašćena i stručna lica, a takođe ponavljaju da je potrebno redovno čistiti ventilacione kanale i dovode za vazduh u vratima kupatila ili kotlarnice.

Policija ima više saveta za građane, pa im poručuje da provere da li su oštećeni dimnjaci, da li su građevinski radovi pravilno izvedeni, a takođe treba da provere da li ima gorljivih materijala u blizini otvora za čišćenje dimnjaka. Zagrebačka policija takođe upozorava građane da električne grijalice i sijalice kojima se prostor zagreva moraju biti dovoljno udaljeni od zapaljivih materijala i da sav zapaljivi materijal mora biti uklonjen iz prostora kotlarnice ....

Nakon zemljotresa koji je pogodio Zagreb u martu i decembru prošle godine, mnogi građani našli su se u nevolji zbog oštećenih dimnjaka koji su morali biti uklonjeni, a sanacija i rekonstrukcija su spori.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.