BRENA I SAŠA SU DOBILI OGROMNU LOVU OD PRODAJE GRANDA! Cifra je VANVREMENSKA, obezbedili se za ceo život!
Foto: Ana Paunković, Dragana Udovičić

AUUUU!

BRENA I SAŠA SU DOBILI OGROMNU LOVU OD PRODAJE GRANDA! Cifra je VANVREMENSKA, obezbedili se za ceo život!

Nisu zaradili samo od prodaje firme

Objavljeno: 18:12h

Saša Popović i Lepa Brena su pre nekoliko dana dobili poslednju ratu za svoj udeo u „Grand produkciji”.

Iako se još krajem 2019. pisalo da je kompanija „Junajted medija” postala stoprocentni vlasnik „Granda”, izvor Objektiv otkriva da se to dogodilo tek nedavno.

U prilog tome svedoče i podaci u Agenciji za privredne registre, s obzirom na to da su u njemu kumovi i saradnici još uvek upisani kao suvlasnici, dok je on i zakonski zastupnik. Takođe, Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović su i članovi Nadzornog odbora. To znači da je transakcija nedavno završena, pa još nije bilo vremena da se to izmeni.

Lepa Brena
foto: Printscreen Instagram

Kao što je već poznato, estradni dvojac je produkcijsku kuću koju je osnovao 1998. prodao 2014. godine „Junajted mediji” za ukupan iznos od 30 miliona evra, ali je sve doskora imao 49 odsto vlasništva – Breni je pripadalo 25, a Saši 24. Prilikom potpisivanja ugovora, pre sedam godina, dobi- li su prvih 15 miliona evra – pevačica 7.650.000, a doskorašnji direktor „Granda” 7.350.000.

Međutim, prihod od prodaje ove firme nije jedini koji su Brena i Popović ostvarivali prethodnih godina, otkad su postali manjinski vlasnici. Naime, oni su svake godine dobijali svoj neto prihod od zarade „Granda”, odnosno procenat u skladu sa svojim delom vlasništva. Na internet stranici APR postoji podatak da je samo za 2019. godinu neto prihod „Granda” iznosio 4.952.000 evra.

Saša Popović
foto: Youtube

Brena je od 2014. do 2019. samo od godišnjih bilansa kompanije prihodovala 4.370.500 evra, dok je Saša zaradio 4.114.482. Podaci za 2020. godinu još uvek ne postoje, ali se očekuje da budu bar približni kao 2019, kada je svako od njih dvoje prihodovao oko 1.200.000 evra.

To bi značilo da su, prema gruboj proceni, oboje posle prodaje većinskog udela u „Grandu” pa do ove godine, od profita dobili minimum po pet miliona evra, a ukupno – po 20.

Popović je prošle godine govorio za „Story” o razlozima prodaje kompanije, ali i o tome koliko je „Grand” od tada napredovao.

“Godine 2014. su nam ponudili odlične uslove, koje Brena i ja nismo mogli da odbijemo, te smo prodali deo firme. Uskoro ćemo odlučiti da li da im ustupimo i ostatak. Puno su od samog početka učinili za „Grand”, o čemu, između ostalog, svedoči i broj zaposlenih. Ranije ih je bilo svega 40, dok danas u radnom odnosu imamo više od 200 ljudi”.

Saša Popović
foto: printscreen

Često se pisalo da su prodali i ostatak kompanije, što je Popović u septembru demantovao:

“Ma, kakva priča o prodaji. Pričaćemo o tome sledeće godine”.

Sad je došla ta godina i prodali su ostatak „Granda”, ali do zaključenja broja nismo uspeli da ih dobijemo za komentar.

Saša inače ovih dana snima „Zvezde Granda”, dok je Brena otišla na Floridu, što je samo produžetak njenog putovanja po svetu, koje je počelo još u martu prošle godine. I dok ona nema više ništa sa „Grandom”, Popović i dalje radi za tu firmu kao specijalni savetnik, a kako saznajemo, plata mu je šestocifrena – na godišnjem nivou.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.