PRE DVE GODINE JE TRAGIČNO PREMINULA LEGENDA ŠABAN ŠAULIĆ, a još uvek nije počelo SUĐENJE! Svi čekaju pravdu!
Foto: Damir Dervišagić

POTRESNO

PRE DVE GODINE JE TRAGIČNO PREMINULA LEGENDA ŠABAN ŠAULIĆ, a još uvek nije počelo SUĐENJE! Svi čekaju pravdu!

Pravda se ni ne nazire

Objavljeno:

Danas se navršava tačno dve godine otkako je “kralj narodne muzike”, Šaban Šaulić, tragično izgubio živo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Tog kobnog 30. januara 2019. godine , u povratku sa nastupa, zajedno sa klavijaturistom Mersadom Kerićem, Šaban je zadobio je smrtonosne povrede u saobraćajnoj nesreći na auto-putu A2, u blizini Gitersloa. Obojica su preminuli u bolnici. Treća osoba koja je bila u automobilu je tada teško povređena.

Dve godine nakon ove pogibije, optuženom, koji je i priznao krivicu za ubistvo iz nehata, još uvek nije počelo suđenje, a kaže se da se ono odlaže zbog pandemije koronavirusa.

Šaban Šaulić, Sandro Marković
foto: Printscrenn/Youtube

Okružni sud u Giterslou je početkom 2020. otkazao prvo ročište, zbog pandemije. Ni godinu dana kasnije, prema rečima direktora suda u Giterslou Aksela Majera, nema datuma za početak suđenja. Razlog za to su pooštrena pravila za ulazak u Nemačku, zbog pandemije.

Šaulić je na Balkanu i među svojim sunarodnicima u Nemačkoj imao mnogo obožavalaca i bio je velika zvezda, piše list Vestfalen blat.

“Pre tragične nesreće, Šaban Šaulić je u Bilefeldu održao svoj poslednji koncert. Nakon koncerta, tokom noći na putu ka aerodromu, zajedno sa klavijaturistom Mersadom Kerićem, zadobio je smrtonosne povrede u saobraćajnoj nesreći na auto-putu A2, u blizini Gitersloa. Obojica su preminula u bolnici. Treća osoba koja je bila u automobilu je teško povređena”, navodi list.

Šaban Šaulić
foto: Printscreen

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje telesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je Nemac, turskih korena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu.

Dojče vele je prošlog februara takođe preneo pisanje bilefeldskog lista Vestfalen blat o tome da je čovek koji se smatra odgovornim za udes morao da se skloni od javnosti, jer su srpski mediji objavljivali njegove fotografije s punim imenom.

“Šaban je obišao svet, od Australije do Skandinavije, a bizarni slučaj ga je doveo i na poslednje gostovanje u Nemačku, a potom i na nemački auto-put, gde će umreti”, pisao je u februaru 2019. novinar Dojče velea Dragoslav Dedović u portretu Šabana Šaulića koji je bio jedan od najčitanijih tekstova godine.

(Espreso/DW)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.