OVAKO JE GOVORILA RIALDA KADRIĆ DOK JE BILA ŽIVA! Potresno je, možda i nešto NAJVAŽNIJA što je ikada rekla!
Foto: Youtube

eh..

OVAKO JE GOVORILA RIALDA KADRIĆ DOK JE BILA ŽIVA! Potresno je, možda i nešto NAJVAŽNIJA što je ikada rekla!

Rijalda se u jednom trenutku preselila u London, a za domaće medije pričala je o životu u tuđini

Objavljeno: 26.01.2021. 18:15h
  • 5

Glumica Rialda Kadrić preminula je danas u 58. godini života. Rialda se sa samo 13 godina proslavila ulogom Marije u filmu "Lude godine" i "Žikina dinastija".

Rijalda se u jednom trenutku preselila u London, a za domaće medije pričala je o životu u tuđini.

“Jednostavno sam izabrala da malo živim drukčije. Stanujem u pansionu koji drži jedan naš čovek, tako da sam kao među svojima. Imam još nešto filmske ušteđevine iz Beograda, a i izdržavam se davanjem časova klavira i srpskog jezika deci naših ljudi. Uostalom, dok sam bila u Beogradu, takođe sam zarađivala džeparac davanjem časova klavira i — engleskog jezika. Nikada mi nije bilo teško da radim i zaradim za život. Ne ubijam se od posla i nisam ovde došla da zaradim. Došla sam da malo živim… “, rekla je Rialda u intervjuu iz 1987. za “Novosti”, i objasnila da li će se opredeliti za glumu ili profesuru kada se vrati u Beograd.

Vladimir Petrović
foto: Youtube

“Ja za glumu ne mogu da se opredelim. Ako me reditelji hoće, tu sam. To je, ipak, moja profesija i prva ljubav. Takođe, nemam nameru da ovde počinjem neku karijeru u tom smislu, mada se najčešće krećem među umetnicima iz pozorišnih krugova. Tu sam, negde oko scene, ponešto i pomažem i upijam. U stvari, ja sam jedna iz mase mladih Jugoslovena koji pokušavaju da nešto učine od svog života, da pronađu neko svoje parče sunca. Bez obzira što sam ovde već ostvarila neke uslove za pristojan život, ipak ću se vratiti, jer volim Beograd i jer si u tuđini ipak niko i ništa…”, zaključila je te 1987. godine Rialda Kadrić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media