"UZ TEBE SAM"! Danijela Štajnfeld DALA PODRŠKU MILENI RADULOVIĆ, cela javnost OGORČENA i UZNEMIRENA! (FOTO)
Foto: Youtubescreen

stižu podrške!

"UZ TEBE SAM"! Danijela Štajnfeld DALA PODRŠKU MILENI RADULOVIĆ, cela javnost OGORČENA i UZNEMIRENA! (FOTO)

Milena je dobila veliku podršku kolega, ali i svih ljudi koji su oštro osudili monstruozne Aleksićeve radnje...

Objavljeno: 17.01.2021. 11:02h

Sinoć je kao bomba odjeknula ispovest glumice Milene Radulović  u kojoj tvrdi da ju je u njenoj 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić.

Mlada glumica je Miku Aleksića prijavila policiji zajedno sa još dve devojke koje, kako je ispričala, ranije nije poznavala, a osumnjičeni učitelj glume priveden je policiji.

U snažnom svedočenju mlada glumica je, između ostalog, rekla:

- Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. nov.) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno - rekla je Milena Radulović.

Mlada glumica je navela da je Mika Aleksić identičnu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim devojkama, koje su ga takođe prijavile policiji.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Youtubescreen

- Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece.

Nakon što je Milena Radulović sinoć na svom Instagram profilu podelila naslovnu stranu Blica sa porukom “posle teške unutrašnje borbe neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja”, ispod objave su se ređale brojne poruke podrške, što od kolega, što od njenih pratilaca i prijatelja i brojnih javnih ličnosti.

Poruke podrške uputili su joj, između ostalih, glumci Milan Marić, Aleksandar Radojičić, Ivan Bosiljčić, Miodrag Radonjić, Goran Šušljik, koleginice Nina Janković, Jelisaveta Orašanin, Ana Franić, Nada Šargin, voditeljke Marija Kilibarda, Marijana Mićić, Irina Vukotić...

Jedna od poruka je stigla i od glumice Danijele Štajnfeld, koja je napisala: “Hvala za hrabri glas, draga Milena, za sve što ti treba, javi se, uz tebe sam!”.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Youtubescreen

Ona je poruku podrške poslala i preko svog Instagram storija.

Danijela je, podsetimo, letos u svom dokumentarcu "Isceli me" otkrila da ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije. Kako je ispričala, nije želela da otkriva ime zlostavljača, ali je potvrdila da se radi o jednom moćniku iz filmske industrije, kao i da se plašila da bilo kome kaže šta se desilo i da je strahovala za bezbednost porodice.

Nakon filma usledile su molbe mnogih kolega da obelodani ime silovatelja, ali Danijela to nije učinila.

- Upiranje prsta na jednog čoveka pomerilo bi taj fokus sa moje želje da osvestim problem. Ne bih pravila film da je meni bilo bezbedno da javno govorim. Prva sam glumica u Srbiji koja je o ovome progovorila, međutim: da li sam ja prva kojoj se ovo desilo? Kao što postoji pritisak na meni da kažem ko mi je to uradio kako druge osobe ne bi bile u opasnosti, ja pitam zašto pozorišna i filmska zajednica nikada nije ukazala da postoje takve mogućnosti i zašto kolege i koleginice u dugoj tradiciji srpskog glumišta nikada nisu govorili o tome. Zašto je na meni da sama stvorim bezbednost drugima. Pitam se i zašto se sekusalno maltretiranje odobrava u društvu i ne kažnjava. Ako to odobravate, onda će vam posle uzumanja hemijske olovke jednom oduzeti ključeve od kola. Po zakonima u Srbiji silovanje je zločin, ali se društvo pravi da ne postoji. Rečenica "Neću ti ništa" implicira da ako se ograničim da ti neću ništa, možda ću ti nešto uraditi. Svako može da bude predator nad slabijim samo ako se izjasni "neću ti ništa" - ispričala je Danijela Štajnfeld u velikom intervjuu za "Gloriju".

Povodom tekstova objavljenih u više dnevnih listova reagovalo je Tužilaštvo i poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za Beograd, a Danijela Štajnfeld je u septembru saslušana.

Javnost do sada nije saznala dalje detalje ovog slučaja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media