SKANDAL KOJI JE TRESAO JUGOSLAVIJU! Glumca su KIDNAPOVALI i doveli ispred TITA: Usledila OŠTRA OSUDA!
Foto: Prinstcreen

au!

SKANDAL KOJI JE TRESAO JUGOSLAVIJU! Glumca su KIDNAPOVALI i doveli ispred TITA: Usledila OŠTRA OSUDA!

Jedan od najvećih glumaca koje je Balkan ikada video

Objavljeno:

Kolika je samo ironija to što jedan od naših najvećih glumaca Pavle Vujisić nije volio komuniste, a da su oni njega obožavali.

U toj priči odnosa Paje i komunista ostala je i anegdota kada su ga kidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, a sve povodom snimanja filma „Neretva“. Tu anegdotu je jednom prilikom za Nedeljnik ispričala njegova žena Mirjana Vujisić:

Josip Broz Tito
foto: Printscreen

“Ja sam većinu priča o Pavlu saznala poslije njegove smrti. On nije želio da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi. On je naravno bio obučen ‘apa drapa’, za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je. Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je vidio kako ga vode i njemu je Pavle rekao: ‘Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.’ Bilo ga je sramota što je išao kod Tita“, priča Mirjana Vujisić i podseća se još jedne anegdote o odnosu Pavla Vujisića i Tita. Ovog puta, Tita na zidu.

Ušao je, naime, Pavle u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: „Ćebe.“ A šta će mu ćebe? Pa da prekrije Titovu sliku, jer ne može da ga gleda

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.