NEKA MI BOG OPROSTI TO JE MOJ GREH KOJI DECENIJAMA NOSIM: Pevačica nikad nije pričala o NJEMU i onom što je uradila
Foto: Damir Dervišagić

niste znali!

NEKA MI BOG OPROSTI TO JE MOJ GREH KOJI DECENIJAMA NOSIM: Pevačica nikad nije pričala o NJEMU i onom što je uradila

Ima tri braka iza sebe. 

Objavljeno: 11.01.2021. 07:34h

Folkerka Zlata Petrović ima dva sina iz dva braka, a prvog je dobila sa 18 godina, u zajednici sa kolegom Hasanom Dudićem

Već sa 14 godina Zlata se prvi put udala za čoveka kog nije volela, na nagovor roditelja.

Čim je završila osmi razred, majka i očuh su joj našli muža. Iako je mladić bio lep i iz bogate porodice, Zlata nije želela da bude sa njim jer ga nije volela:

- Kod nas ženska deca ne nastavljaju školovanje. Ili se udaju ili ostaju u kući da rade. Nisu nas prodavali za pare, to su sada običaji po romskim svadbama u Italiji ili Parizu. U moje vreme su bogataši birali vredne devojke. Kada su roditelji tog mladića videli da čistim, perem, radim, izabrali su me da budem žena njihovom sinu. Mene niko ništa nije pitao! Ali nisam se protivila, znala sam da tako mora. Samo sam bila ljuta na život. Plakala sam tri meseca iako je moj muž, kom ne želim da pominjem ime, bio neverovatno lep i dobar dečko.

Zlata Petrović
foto: Sonja Spasić

Kada je odlučila da se razvede i da počne da peva imala je 16 godina i bila trudna, ali shvatila je da ne želi da rodi njegovo dete.

- Bila sam u četvrtom mesecu, stomak je već počeo da mi raste. Posle deset dana moljakanja uspela sam da ubedim mamu da abortiram. Neka mi Bog oprosti, to je moj najveći greh koji decenijama nosim. Ali niko nije hteo da mi uradi kiretažu zbog toga što je dete već bilo živo u mom stomaku. Jedva sam našla doktora u Ljigu koji je pristao da mi to uradi bez bojazni da će ga uhapsiti, pošto je to bilo nezakonito. Nisam razmišljala da li ću se kajati jer mi je samo bilo u glavi da se rešim deteta i skinem teret sa grbače. Naživo su me sekli kad su mi radili kiretažu, a ja sam sa tog stola uveče otišla da pevam! Sela sam sa majkom u autobus za Beograd, a potom za Milorce, mesto u kom sam tog istog dana imala nastup.

Pevačica je tokom života imala još dva braka, pa je, kada je postala punoletna, već bila u trećem.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media